Views

Institutul Teologic Adventist în colaborare cu Școala postliceală sanitară “Dr. Luca” din Cernica au organizat în perioada 12 – 14 mai Zilele Institutul Teologic Adventist. Motto-ul evenimentului a fost “Fără teamă în timpul sfârșitului” (Apocalipsa 12:11), iar vorbitorul principal a fost prof. dr. Ranko Stefanovic de la Universitatea Andrews (SUA). La fel ca în edițiile precedente, și în acest an au participat peste 400 de tineri veniți din toată țara și de la Liceele Teologice Adventiste din București, Cluj-Napoca și Craiova.

Programul Zilelor Institutului Teologic Adventist din anul 2017 a început vineri seara cu un serviciu divin în care cea mai mare parte din timp a avut loc o dezbatere despre experiența creștină a celor care trăiesc în timpul revenirii Domnului Isus. Apoi a urmat un timp de cunoaștere și părtășie. A doua zi au fost multe momente de închinare și activități pregătite cu mare atenție de organizatori. Dintre acestea amintim ocaziile de închinare, sesiunea de seminare, turul de campus, concertul de după amiază, închiderea sabatului sau focul de tabără. De asemenea, cei prezenți s-au bucurat de o muzică de calitate interpretată de Corul și Orchestra de clopote ale Institutului Teologic Adventist precum și de alte formații corale sau instrumentale formate din tineri talentați și doritori să slujească. În ultima zi a evenimentului s-au desfășurat mai multe activități recreative.

Poate cel mai important moment al acestui eveniment a avut loc la sfârșitul predicii de la ora 11 când pastorul Ranko Stefanovic i-a invitat pe tineri să vină în față să-și predea viața Celui care a murit pentru noi și va reveni curând în slavă. Răspunsul celor prezenți nu s-a lăsat așteptat și mai mulți tineri au mers în față confirmând că doresc să primească botezul biblic iar alții pentru a-și reînnoi angajamentul față de Mântuitorul Isus Hristos. Acest răspuns a fost o confirmare că mesajul biblic despre revenirea Domnului Isus Hristos a rămas actual și poate atinge și inimile tinerilor. De fapt, tinerii și-au exprimat deschis aprecierea atât pentru tematica aleasă în acest an cât și pentru organizarea evenimentului. La rândul lor, organizatorii s-au arătat mulțumiți și doritori să organizeze și alte evenimente pentru tineri.

         “M-am simțit minunat, atmosfera e super. Cred că atunci când am să plec de aici o să simt un dor adânc și chiar aș dori să mă reîntorc pentru o vizită, dar mai ales ca să studiez în acest campus. Tematica evenimentului este foarte actuală și biserica trebuie să o audă, în special tinerii.” (Diana Vulpe, Liceul Teologic Adventist Maranatha, Cluj Napoca )

            “Mi-a plăcut atmosfera din campus, cântările, m-am simțit foarte bine. Aș recomanda și altor tineri să participe la Zilele Institutului Teologic Adventist pentru că timpul petrecut aici este un repaus binevenit în viața noastră plină de provocări și încercări.” (Lup Răzvan, student în București)

            “Au venit tineri pe care-i cunoșteam dar și tineri pe care i-am văzut acum pentru prima dată. Am fost plăcut surprins să văd că mulți dintre tinerii care ne-au vizitat în acest an au venit cu intenții serioase să studieze aici. Prezentările care au fost în cadrul programului au dat o notă aparte evenimentului, în sensul că deși s-a vorbit despre timpul sfârșitului au avut o notă pozitivă, optimistă și au transmis multă credință. Am lăsat în urmă o zi plină de tinerețe, de muzică, de discuții despre revenirea Domnului Isus Hristos și despre timpul în care trăim. Viața aceasta nu este totul, este numai un început și vrem ca tinerii să prindă o perspectivă mult mai înaltă și care tinde spre veșnicie. Ne dorim să mai organizăm astfel de evenimente.” (George Șchiopu, capelan Institutul Teologic Adventist)

Festivitatea de absolvire programată pentru 11 iunie este ultimul eveniment important din acest an academic iar apoi va urma prima sesiune de admitere programată în perioada 12 – 17 iulie 2017.

Zilele Institutului Teologic Adventist 2017

| Cernica - Universitatea Adventus |
About The Author
-