Views

           

Pentru studenții care și-au finalizat studiile în acest an, Institutul Teologic Adventist a organizat festivitatea de absolvire a promoției 2017, duminică 11 iunie. Această generație și-a ales ca motto mesajul textului biblic din 1 Samuel 14:7 “Gata să te urmez oriunde”. La eveniment au participat profesori, studenții absolvenți și colegii lor, părinți, prieteni și mai mulți invitați. Dintre aceștia amintim pe pastorii Aurel Neațu, secretar executiv, Eduard Călugăru, trezorier și Romică Sîrbu, director al Departamentului de Educație în cadrul Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Ca în fiecare an, programul festiv a început cu intrarea absolvenților, după care a urmat un mesaj de bun venit adresat participanților din partea capelanului Institutului Teologic Adventist, pastorul George Șchiopu, după care toți participanții s-au unit într-un moment solemn de închinare publică prin cântare și rugăciune. După o piesă interpretată de un grup coral, pastorul Aurel Neațu a prezentat un mesaj devoțional și motivațional pentru cei prezenți, dar s-a adresat în mod special absolvenților.

A urmat o piesă interpretată de Orchestra de Clopote “Geneze” a Institutului Teologic Adventist, iar apoi programul a continuat cu cel mai așteptat moment, prezentarea absolvenților. Mai întâi au fost chemați în față studenții programului de studii Teologie Adventistă Pastorală, invitați de lector univ. dr. Gheorghe Modoran, au urmat studenții de la programul de studii Limba și Literatura Română/Engleză nominalizați de lector univ. dr. Elena Petrescu, apoi a fost rândul studenților de la programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, prezentați de lector univ. dr. Eliza Spătărelu, iar în final au urcat pe platformă absolvenții programului de master prezentați de lector univ. dr. Laurențiu Moț.

După acest moment emoționant, când a fost citit pentru ultima dată catalogul fiecărei grupe, toți studenții invitați în față au fost declarați absolvenți de către Rectorul Institutului Teologic Adventist, conf. univ. dr. Roxana Paraschiv. Festivitatea de absolvire a continuat cu momentele cele mai solemne ale evenimentului, prezentarea cuvântului de trimitere și rugăciunea de consacrare susținute de pastorii Eduard Călugăru și, respectiv, Romică Sîrbu. După corul absolvenților care a interpretat imnul Promoției 2017 și intervenția șefului de promoție de promoție, studentul Alexandru Țopârlan de la programul de studii Teologie Adventistă Pastorală, studenții au prezentat mesaje de mulțumire și au oferit flori profesorilor, angajaților din campus și, bineînțeles, membrilor familiei care au participat la acest eveniment.

Programul festiv desfășurat în capela Institutului a fost urmat de un timp pentru fotografiile de grup și cu cei dragi, care au fost alături de studenții absolvenți la acest moment important din viața lor. De asemenea, timpul acesta a fost folosit din plin pentru împărtășirea impresiilor despre eveniment. Mesajele consemnate ne confirmă că această ocazie festivă a reprezentat o experiență deosebită atât pentru studenți cât și pentru participanți, iar cei care au petrecut trei, patru, cinci sau chiar mai mulți ani la Institutul Teologic Adventist au multe motive de satisfacție și recunoștință.

“A fost o zi de sărbătoare și o zi deosebită. Mă gândeam în timp ce îi priveam că, de obicei, în educație, rezultatele se văd în timp. Dar astăzi a fost un moment când am văzut ceva din rodul muncii noastre de trei, patru sau cinci ani. Ne-am bucurat și m-am bucurat pentru fiecare student în parte, pentru că în timpul studiilor fiecare dintre ei a trăit anumite experiențe pe care le-a împărtășit cu noi și împreună am reușit să depășim provocări în domeniul academic, dificultăți financiare sau de altă natură și am primit răspunsuri deosebite la rugăciune. Așa că acest moment va rămâne în primul rând ca o zi de laudă la adresa lui Dumnezeu.” (Conf. univ. dr. Roxana Paraschiv, Rector – Institutul Teologic Adventist)

„Am venit prima dată în acest campus pentru o consiliere, pentru că treceam printr-un moment de durere și suferință. Atunci am venit datorită unor probleme, dar azi suntem aici datorită unei mari bucurii. Mă încearcă mari emoții și lacrimile sunt gata să curgă. N-a fost ușor ca părinte să susții un băiat care vrea să facă multe în viață, dar mă uimește că Dumnezeu are oameni mari. În mod deosebit mulțumesc sponsorilor care au avut încredere în copilul meu și l-au susținut, au ajutat lucrarea lui Dumnezeu. De aceea, este cea mai mare bucurie pentru un om să-l îndrume pe copilul lui către Institutul Teologic Adventist pentru că îi asigură o educație bună și îi pregătește sufletul pentru împărăția cerurilor.” (Constantin Țopârlan – părinte)

„De când am venit aici am dorit să am parte de o dezvoltare personală și aș fi făcut facultatea acesta numai ca pregătire pentru viață, dar când știu că voi avea posibilitatea și să profesez pentru a fi de folos altora mă bucur și mai mult. Acum, la final, mă gândesc în primul rând la profesorii care m-au îndrumat și care au lăsat o amprenta bună în viața mea și a colegilor mei. Poate că acum nu realizez la maxim cât de importantă și de grea este activitatea ca pastor, dar sunt încrezător în Dumnezeu, cum am fost și până acum, pentru că știu că El m-a chemat să fac asta și sunt convins că mă va ajuta.” (Cătălin Ștețco – Master în Teologie)

Festivitatea de absolvire este și evenimentul public care încheie anul academic, deși  activitatea și provocările continuă atât pentru studenți și profesori, cât și pentru angajații din campus. Peste puțin timp vor începe examenele de licență, iar în perioada 12 – 17 iulie este programată sesiunea de vară pentru admitere. Cei care doresc să aleagă unul sau mai multe dintre programele de studii de licență de la Institutul Teologic Adventist sunt invitați să viziteze site-ul www.institutadventist.ro sau să telefoneze la numerele 021 369 53 50 și 0744 68 51 23. De asemenea, în aceeași perioadă de admitere în Campusul Adventist din Cernica se fac înscrieri la Școala Postliceală Sanitară “Dr. Luca”.

Festivitatea de absolvire la Institutul Teologic Adventist promoția 2017

| Cernica - Universitatea Adventus |
About The Author
-