26
Views

Stiri medicale importante:

Pentru diabetici, combinaţia caldura şi umiditate poate fi fatala, avertizeaza un studiu realizat de Clinica Mayo din Statele Unite.

In Romania, mortalitatea in urma infarctului miocardic acut este de 13%, in timp ce in ţarile europene este de 7%. Printre pacienţi se numara tot mai des tineri cu varste cuprinse intre 20 şi 45 de ani.

Viata cardiacilor care iau antibiotice pentru infectii ale tractului urinar este in pericol, avertizeaza oamenii de stiinta canadieni.

Identificarea prezenţei unei proteine in concentraţie ridicata in organism constituie semnul unei imbolnaviri de Alzheimer chiar şi cu 10 ani inainte de declanşarea propriu-zisa.

Un studiu recent crediteaza Vitamina E, care se gaseste in nuci, seminte si ulei de masline, cu proprietatea de a tine departe dementa si Alzheimerul.                                                                    

Doua studii recente, publicate in jurnalul american Neurology, arata ca instalarea dementei este mai probabila in cazul in care depresia exista, desi motivul nu este pe deplin inteles.

Adulţii care se confrunta cu stresul sunt mai expuşi la dementa, in special la Alzheimer, la batranete, arata un studiu al cercetatorilor suedezi.

 Nota: http://www.stiri-info.ro/sanatate/preia stiri medicale din marile cotidiane, in mod partial, in conformitate cu normele Clubului Roman de Presa. Stirea poate fi lecturata integral, prin accesarea link-ului catre sursa. www.stiri-info.ro/sanatate nu este responsabil de continutul stirilor preluate si nici de modul de raportare al cititorilor la informatiile citate.

stiri-info.ro – Jurnal medical, 02.07.2010 – 08.07.2010

About The Author
-