45
Views

Știri și articole medicale importante:

Atunci cand vrem sa slabim nu e suficient sa avem un regim alimentar adecvat si sa facem miscare, avem nevoie de mai multe ore de somn si de mai putin stres, sustin realizatorii unui studiu realizat in Statele Unite.

Obiceiurile gresite, de a consuma in exces anumite substante, altfel bune in sine, sau substante toxice, agreate pentru efectele lor stimulante, aduc deservicii majore si, uneori, imediate pentru sanatate.

In Romania, din totalul diagnosticelor de cancer, 5% sunt de cancer oral. Cancerul bucal este mai frecvent la barbati decat la femei, dar incidenta acestuia a crescut, in ultimii ani, si la persoanele de gen feminin.

Sarcinile tarzii si ritmul dezechilibrat de viata pot provoca menopauza timpurie, chiar in jurul varstei de 30 de ani.

Tristetea, oboseala si lipsa de entuziasm fata de viata pot fi semne ale unui depresii. Daca simptomele de acest tip durează mai mult de câteva săptămâni, încep să se agraveze si să împiedice desfăşurarea normală a activităţilor zilnice, atunci se poate vorbi si de depresie clinică.

Surplusul de kilograme de pe abdomen nu doar ca este inestetic, dar implica si un risc crescut de orbire in randurile barbatilor, spun oamenii de stiinta.

Virusul herpetic duce la dementa, spun cercetatorii. Herpesul nu este doar o sursa de disconfort, ci poate fi abordat si ca parte dintr-o boala care afecteaza creierul, provocand tulburari de memorie, afirma Dr. Ruth Itzhaki, de la Universitatea din Manchester, Marea Britanie.

Nota: Materialele de pe http://www.stiri-info.ro/sanatate/  pot fi lecturate integral, prin accesarea link-ului catre sursa. http://www.stiri-info.ro/sanatate/ nu este si nu poate fi facut responsabil pentru continutul materialelor sale si nici pentru modul de raportare al cititorilor la informatiile prezentate.

stiri-info.ro – Jurnal medical, 01.04.2011 – 08.04.2011

About The Author
-