36
Views

SEMNELE SFARSITULUI MATEI 24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea.

,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi”

Semnele saptamanii 19 Mai 2011

Isus revine. Harold Egbert Camping, este un venerabil profet in varsta de 89 de ani, el este fondatorul unei retele de statii radio numita Christian Network of Family Radio, care anunta de catava vreme ca la 21 mai 2011, va avea loc sfarsitul lumii. In multe din orasele lumii, panouri uriase fac publica aceasta prezicere, si statia de radio anunta aceasta stire fara ragaz in 61 de limbi. In ciuda eforturilor si a energiei depuse de aceasta retea de radio, evaluata la 100 de milioane de dolari, aceasta campanie nu a impresionat prea multa lume. De fapt nu numai publicul larg, dar chiar si liderii religiosi nu dau atentie acestei preziceri. Jerry Tankersley, pastor la Laguna Presbyterian Church, declara ca nu este deloc impresionat si ca a planuit in detaliu serviciile religioase de duminica 22 mai. In realitate chiar si Christian Network of Family Radio, are pregatite programele pentru saptamana viitoare si mai departe. Asa cum stim, de-a lungul vremii au fost multi cei care au facut asemenea preziceri, totusi un comentator isi termina articolul cu intrebarea: si daca in ciuda neincrederii generale, Isus va veni sambata?

Forme de viata in afara galaxiei noastre. In ultimele luni, astronomii aduc noi amanunte asupra unei planete descoperita in anul 2007, si care cred ei, poate sutine forme de viata asemanatoare cu cea de pe pamant deoarece are o atmosfera compusa din gaze si apa si o temperatura asemanatoare cu cea a pamantului. Numita Gliese 581 este o exoplaneta, adica este situata in afara sistemului nostru solar. Situata la 20 de ani lumina de pamant, folosind tehnologia prezenta, o racheta ar avea nevoie de 300.000 de ani ca sa atinga Gliese 581. Stephane Udry de la Observatorul Astronomic din Geneva, unul din astronomii care au descoperit-o este de parere ca Gliese 581 este un candidat serios de a avea la suprafata ei forme de viata. Recent Robin Wordsworth si colegii lui de la Institute Pierre Simon Laplace, au realizat pe computer un model care simuleaza conditiile de pe aceasta palneta. De fapt ce mare diferenta intre sperantele iluzorii ale oamenilor de stiinta si promisiunea sigura a lui Isus: ,,Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. <i dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi”. Ioan 14,1-3

Viitorul UE se arata incert. Pe fundalul controverselor legate de moneda euro si de reintroducerea controalelor de frontiera in spatiul Schengen, expertul pentru probleme europene al Uniunii Crestin Democrate (CDU) din Germania, Elmar Brok, s-a aratat ingrijorat cu privire la viitorul UE. Brok, care este purtatorul de cuvant pentru chestiuni de politica externa al europarlamentarilor crestin-democrati, a declarat ziarului Mitteldeutsche Zeitung din Halle, ca exista primejdia ca totul sa se naruiasca. La presiunile formatiunii de dreapta Partidul Popular din Danemarca, guvernul de la Copenhaga a anuntat ca va reintroduce controale permanente la granitele cu Germania si Suedia, pentru a pune stavila migratiei clandestine si crimei organizate provenind cu precadere din Europa de Est. Acest anunt a provocat stupoare in Germania. Ministrul de Externe de la Berlin a declarat ca libertatea de calatorie este un bun de pret, care nu trebuie sacrificat din ratiuni de politica interna.

Lumea buna. Incepand de sambata, presa internationala si mai ales cea franceza, au intrat intr-o adevarata frenezie descriind romanul foileton, din nefericire real, al francezului Domini|ue Strauss-Kahn, directorul general al Fondului Monetar International. Sambata dupa amiaza inaltul demnitar era instalat confortabil intr-un fotoliu de clasa intaia a avionului New York – Paris, cand politistii de la brigada criminala din New York l-au arestat pentru o serie de delicte relativ la agresiunea sexuala a unei salariate a hotelului de lux in care isi petrecuse noaptea. Apoi cu catusele la maini a fost dus fara menajamente la politie, la laboratorul de criminologie, la tribunal si apoi la cea mai renumita puscarie din oras. <ocul a fost general si brutal; de la hotel de lux, calatorii la clasa intaia si avioane particulare, la o celula sordida. De la costume de lux si Porsche ultimul tip, la duba tribunalului, contrastul era izbitor. Domini|ue Strauss-Kahn era unul din mai marii acestei lumi, dispunea de puteri enorme, era un fost ministru Francez, si un candidat serios la postul de presedinte al Frantei in alegerile din 2012. Dar toate acestea s-au spulberat in vant cand o femeie de serviciu a telefonat la politie si s-a plans ca a fost victima unei agresiuni. Dincolo de aspectul monden al acestei afaceri care abia incepe, este vorba de o mentalitate, de o atitudine. In Franta nimeni nu se emotioneaza prea mult de infidelitatile oamenilor politici. Dr. Gail Wyatt, psicologist, sex terapist si director la University of California, Los Angeles Sexual Health Program, sublinia ca foarte multi oameni cred ca flirtul si micile aventuri nu sunt mare lucru, fara sa realizeze ca la un moment dat pot produce efecte catastrofice. Desigur ca societatea moderna gaseste ca aceste mici distractii nu au mare importanta, ca atunci cand Biblia vorbeste de vulpile mici, este o exagerare. Cred insa ca zilele acestea Domini|ue Strauss-Kahn, are o parere diferita despre acest subiect.

SUA vor numirea unui nou sef la FMI. Secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, a declarat ca Domini|ue Strauss-Kahn nu este in pozitia de a mai conduce Fondul Monetar International si a cerut numirea oficiala a unui director interimar. Strauss-Kahn este suspectat de tentativa de viol, agresiune sexuala si retinere ilegala de persoane. El neaga acuzatiile. Intre timp, FMI l-a numit pe John Lipsky, adjunctul lui Strauss-Kahn, in functia de director interimar, dar Geithner a cerut o decizie oficiala a consiliului Fondului. >arile europene sunt hotarate sa mentina functia, conform traditiei, dar pietele emergente incearca sa isi impuna candidatii proprii. SUA sunt insa principalul finantator al Fondului si au cea mai mare influenta asupra deciziilor acestuia. Domini|ue Strauss-Kahn, in varsta de 62 de ani, a anuntat Consiliul Executiv al Fondului ca demisioneaza cu efect imediat, pentru a-si proteja familia si imaginea institutiei. Este internat la penitenciarul Rikers Island din New York, si cere din nou eliberarea contra unei cautiuni de un milion de dolari. Un asa-numit Grand Jury, va decide pana vineri cu privire la inculparea oficiala a acestuia.

Contraste. In vreme ce opinia publica este preocupata cu escapadele sentimentale ale directorului Fondului Monetar International, asasinarea lui Ben Laden, si alte lucruri de acest fel, adevarate catastrofe ocupa din pacate doar o mica parte din spatiu. Asa de exemplu in nordul provinciei Canadiene Alberta, ard peste 100 de focuri de padure, dintre care 36 nu pot fi controlate. Orasul Slave Lake a fost mai mult de jumatate distrus de flacari, cei 7.000 de locuitori au fost evacuati de urgenta si nu se stie cand incendiul va fi controlat, cand se vor intoarce in oras si ce vor mai gasi, probabil numai ruine. Situat la 250 km nord de Edmonton, capitala provinciei, orasul se intindea pe o suprafata de 14.2 km patrati si era renumit ca baza pentru excursii intr-o regiune de o salbaticie si frumusete neegalata. In acest moment orasul este o adunatura de ruine fumegande, padurile din jurul lacului, un peisaj de film de groaza. In acelasi timp, cateva sute de km la est provinciile Manitoba si Quebec, sunt inecate de inundatii fara precedent. Apele raurilor Richelieu si Chateauguay, lacurile Champlain, si St. Pierre, si-au iesit din matca. Una din regiunile cele mai afectate este la numai 60 de km sud est de Montreal in plina zona industriala. In toate aceste regiuni nivelul precipitatiilor a depasit cu mult limitele.

Artistul chinez Ai Weiwei, in inchisoare. Artistul chinez Ai Weiwei, aflat in inchisoare de o luna si jumatate, a primit in premiera vizita familiei sale. Politia a adus-o la acesta pe sotia sa, Li Quing, fara a-i permite insa sa vada in timpul calatoriei incotro se indreapta. Anuntul a fost facut de sora femeii. Nu se stie nici in prezent unde este tinut cel mai cunoscut artist din China. Starea sanatatii acestuia parea buna si a primit cu aceasta ocazie medicamentele de care avea nevoie, potrivit familiei. Ai Weiwei a fost arestat la inceputul lui mai, in cadrul unui val de arestari indreptat impotriva criticilor regimului de la Beijing. Lui i se aduc acuzatii de ordin economic. SUA si UE au criticat retinerea lui Ai Weiwei si au cerut eliberarea imediata a acestuia.

Vas moldovean, impiedicat de armata israeliana sa ajunga in Gaza. Armata israeliana a impiedicat luni un vas sub pavilionul Republicii Moldova sa ajunga in Fasia Gaza, a declarat o purtatoare de cuvant militara. Ea a precizat ca vasul se indrepta catre Gaza din Egipt. O patrula a marinei israeliene a contactat radio nava si i-a cerut in repetate randuri capitanului sa schimbe directia. Insa ordinul a fost respectat abia dupa ce armata a tras in aer, a afirmat responsabilul citat de DPA.

Un avion de pasageri s-a prabusit in sudul Argentinei. Un avion de pasageri s-a prabusit in noaptea de miercuri spre joi in regiunea Patagonia, din sudul Argentinei, provocand moartea tuturor celor 22 de persoane aflate la bord, relateaza postul de televiziune local C5N. Avionul, un Saab 340 apartinand companiei aviatice regionale Sol, decolase din orasul Neu|uen, din centrul Argentinei, miercuri. Pilotul a contactat turnul de control pentru a anunta probleme la motoare.

Pakistan. Baie de sange. Cel putin 70 de persoane au fost ucise si alte peste 100 ranite in cursul unui dublu atentat comis in nord-estul Pakistanului. Potrivit autoritatilor, in perimetrul unui centru de formare al politiei de frontiera au fost detonate doua bombe in momentul in care recrutii paraseau zona. Acesta este atacul cu cel mai mare numar de victime comis in Pakistan anul acesta. Atentatele au fost intre timp revendicate de talibani. Un purtator de cuvant al islamistilor a anuntat de asemenea noi atacuri in Pakistan si Afganistan, ca razbunare pentru uciderea liderului al Qaida, Osama Bin Laden. Acesta a fost lichidat in Pakistan de un comando al armatei americane. Nord-estul Pakistanului este o zona tribala, un bastion al luptatorilor islamisti.

Rusia ameninta cu renuntarea la tratatul START. Presedintele Dmitri Medvedev a avertizat miercuri ca Rusia ar putea abandona noul tratat de dezarmare nucleara START, semnat cu Statele Unite, cu riscul de a se reveni la epoca Razboiului Rece, daca nu se ajunge la un acord intre cele doua mari puteri asupra scutului american antiracheta. El a subliniat, intr-o conferinta de presa, ca Rusia isi va accelera dezvoltarea potentialului de atac nuclear, daca nu se ajunge la un acord cu occidentul asupra scutului antiracheta. Declaratiile lui Medvedev vin pe fondul anuntarii de catre Romania si SUA a amplasarii elementelor scutului antiracheta in localitatea Deveselu – un pas important pe drumul constituirii scutului american in Europa Centrala si de Est. Rusia s-a aratat in repetate randuri iritata de colaborarea militara stransa dintre SUA si tarile din zona controlata pana in urma cu doua decenii de fosta URSS.

Presedintele rus admite diferente de opinie intre el si premierul Putin. Presedintele rus Dmitri Medvedev, a declarat ca guvernul de la Moscova ar trebui remaniat dupa alegerile prezidentiale de anul viitor, indiferent cine va fi prim-ministru. Medvedev si premierul Vladimir Putin au sugerat ca unul dintre ei va candida pentru un nou mandat de sase ani la Kremlin, fara a preciza insa care. Potrivit lui Medvedev, un anunt in acest sens va fi facut in curand. El a recunoscut ca exista un dezacord intre el si Putin cu privire la viteza de modernizare a Rusiei. Presedintele a mai apreciat ca eventuala eliberare din inchisoare a fostului magnat petrolier Mihail Hodorkovsky, nu ar fi deloc periculoasa pentru societate. Putin a declarat insa in decembrie ca Hodorkovsky este un hot care trebuie sa ramana in inchisoare si l-a comparat pe acesta cu gangsterul american Al Capone. Fostul om de afaceri a fost intemnitat in 2003, sub acuzatii de coruptie, iar compania sa Yukos a fost desfiintata, dupa ce acesta a sprijinit financiar opozitia rusa.

Cel putin 10 morti in cursul unui protest al afganilor fata de un raid NATO. Cel putin 10 persoane au murit in nordul Afganistanului in cursul unui protest fata de un raid efectuat de NATO si fortele afgane, au spus surse medicale. In jur de 40 de protestatari au fost raniti. Fortele de securitate au precizat ca unii dintre manifestanti erau inarmati. Afganii protestau fata de raidul in care patru persoane – despre care NATO a spus ca erau insurgenti – au fost ucise. Manifestantii sustineau ca era vorba despre civili. Violentele au izbucnit cand protestatarii au asezat cadavrele celor ucisi in raid in piata principala din Talo|an. Ei au scandat impotriva SUA si a presedintelui Hamid Karzai, si au aruncat cu pietre asupra unei baze germane si asupra unui comisariat de politie. In urma cu cateva zile, uciderea accidentala de catre trupele straine a unui adolescent de 15 ani a dus la demonstratii in provincia Nagahar. Un protestatar a fost ucis si cinci au fost raniti.

Patru jurnalisti straini, condamnati la un an de detentie in Libia. Patru jurnalisti straini capturati in Libia la inceputul lui aprilie au fost gasiti vinovati de intrare ilegala pe teritoriul tarii si condamnati la un an de detentie. Purtatorul de cuvant al Guvernului libian, Moussa Ibrahim, a anuntat decizia tribunalului din Tripoli si a precizat ca cei patru trebuie sa plateasca si cate o amenda de 136 de dolari. Insa, conform cadrului legal al Libiei, cei patru nu vor trebui sa isi ispaseasca pedeapsa si ar putea fi eliberati miercuri sau joi, a precizat el. Cei patru jurnalisti – doi americani, un spaniol si al patrulea a carui identitate nu a fost dezvaluita – au fost retinuti in 5 aprilie, dupa ce au intrat in Libia prin estul tarii.

Mubarak preda toata averea statului egiptean, intr-o tentativa de a scapa de detentie. Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak si-a predat toata averea statului, intr-o tentativa de a evita inchisoarea. Anterior, sotia lui Mubarak, Suzanne, a fost eliberata pe cautiune dupa ce a predat statului toate bunurile si banii sai – 3,4 milioane de dolari si o vila in Cairo. Cotidianul al-Shoruk a anuntat ca Mubarak pregateste o scrisoare care va fi aratata canalurilor de televiziune egiptene si arabe, in care isi cere scuze in numele sau si al familiei pentru orice ofensa adusa poporului. De asemenea, fostul presedinte isi va cere iertare pentru orice comportament care ar fi fost provocat de informatiile false ce i-au fost oferite de consilieri. Mubarak, in varsta de 83 de ani, a demisionat in 11 februarie, dupa 18 zile de revolte soldate cu moartea a peste 800 de persoane. Consiliul militar care a preluat puterea dupa aceea si-a luat angajamentul sa aduca in fata justitiei toti responsabilii vechiului regim, considerati vinovati de abuz de putere.

Ministrul libian al petrolului a fugit in Tunisia. Un oficial tunisian a declarat marti ca ministrul libian al petrolului, Shukri Ghanem, se afla in Tunisia, pe insula Djerba, si se pare ca este cel mai inalt oficial care a parasit regimul de la Tripoli. Oficialul, citat de DPA sub acoperirea anonimatului, a spus ca nu stie scopul sederii lui Ghanem la Djerba, o insula situata la circa 500 de km sud de Tunis. El ar fi ajuns in tara nord-africana luni seara. Potrivit agentiei tunisiene de stiri TAP, mai multi oficiali libieni se afla la Djerba, pentru reuniuni oficiale vizand rezolvarea crizei din Libia. Un oficial libian a negat zvonurile ca Ghanem a fugit din tara si a dat asigurari ca este intr-o calatorie diplomatica. El a refuzat sa precizeze in ce tara se afla si de ce. Ghanem este presedintele Corporatiei nationale de petrol, NOC, si este ministru al petrolului din 2003. El a fost anterior premier, timp de trei ani. Un purtator de cuvant al Consiliului National de Tranzitie, guvernul rebel de la Benghazi, a spus ca Ghanem a avut contacte cu opozitia si a vrut sa paraseasca Tripoli in urma cu mai multe saptamani, dar nu a putut gasi nici o metoda, pentru ca apropiatii lui Gaddafi sunt monitorizati strict.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Tratamentele maladiilor cardiace. Medicii cardiologi americani prefera inteventiile chirurgicale mai mult ca tratamentele cu medicamente, este concluzia unui studiu publicat recent in revista Journal of the American Medical Association. Acest studiu a investigat felul in care sunt tratate maladiile cardiovasculare, si a conclus ca in ciuda evidentelor stiintifice, medicii sfatuiesc pacientii sa opteze pentru interventii chirurgicale, scumpe si cateodata riscante, in locul tratamentelor cu medicamente. In anul 2007, medicii de la University of Buffalo School of Medicine, au inrolat 2.287 de pacienti cu obstructii ale arterelor cardiace, intr-un studiu numit COURAGE. Pacientii au fost impartiti in doua grupe: jumatate au fost supusi la o interventie chirurgicala numita angioplasty, precum si la tratament cu medicamente, iar cealalta jumatate a fost tratata numai cu medicamente. Rezultatele studiului nu au indicat nici o diferenta semnificativa in starea de sanatate a pacientilor din cele doua grupe. In ciuda acestui studiu care arata ca tratamentul medicamentos poate fi la fel de eficace ca angioplasty, in USA, in momentul de fata, aproximativ 65% din aceste cazuri sunt tratate cu angioplasty. In alt studiu recent, cercetatorii de la Weill Cornell Medical College din New York, au analizat recordurile medicale a 467.211 de pacienti care au fost supusi la angioplasty. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca in ciuda rezultatelor studiului COURAGE, 66% dintre pacienti cu maladii cardiovasculare au fost sfatuiti de catre medicii lor sa beneficieze de angioplasty, operatie care costa in jur de $40.000. Tratamentul cu medicamente este desigur mult mai ieftin, iar rezultatele sunt similare.

Textul saptamanii. ,,Securea a si fost infipta la radacina pomilor; deci orice pom care nu face roada buna, este taiat si aruncat in foc”. Luca 3,9

Petre si Paul Gheorghe

Ora Profetica 20/2011

| Articole / Stiri, Ora Profetica |
About The Author
-