27
Views

Unul dintre primele lucruri pe care le învaţă un agent de vânzări este ca atunci când prezintă un produs să evite folosirea cuvântului „nu”. De exemplu, în loc de a spune „nu veţi mai găsi o ofertă ca a noastră”, se recomandă o formula pozitivă „oferta noastră este cea mai avantajoasă”. Experienţa a dovedit că oamenii sunt mult mai deschişi la un mesaj pozitiv, în vreme ce o negaţie, chiar şi aşa scurtă precum este „nu”, va determina o scădere considerabilă a receptivităţii.

Cu toate acestea, iată-te citind un material care „se vinde” tocmai cu ajutorul unei negaţii: „nu rentează să fii ipocrit”. Cam mulţi termeni economici pentru un articol de psihologie, nu?

Vreau să ştiu ce îmi iese

Într-o societate capitalistă îmbuibată de dorinţa permanentă de consum, dar care îşi menţine silueta alergând după bani, a judeca relaţiile sociale prin prisma profitabilităţii nu pare deloc deplasat. Ce-mi dai dacă spăl eu vasele în locul tău? Mie ce-mi iese dacă îţi calc o cămaşă? Mă duc să cumpăr cartofi, dar numai dacă îmi dai şi mie bani să-mi iau biscuiţi. Nimic nou sub soare. › citește în continuare

5 motive pentru care nu rentează să fii ipocrit (Alina Kartman, Revista Re:spiro)

About The Author
-