29
Views

SEMNELE  SFARSITULUI          MATEI  24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea. 

       ,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi”

                   Semnele saptamanii 9 Septembrie 2010

Aniversare. De cateva zile, prima pagina a ziarelor si revistelor din lumea intreaga, emisiunile de actualitati de la toate statiile de Tv din lume, sunt preocupate de ce se planuieste sa aiba loc pe 11 septembrie la Dove World Outreach Church, in orasul Gainesville, din Florida. Terry Jones pastor al acestei biserici despre care nimeni nu a auzit inainte si despre care nu exista nici o sansa ca cineva sa auda, a devenit punctul central al unor dezbateri aprinse, deoarece el vrea sa sarbatoreasca aniversarea evenimentelor tragice de la 11 septembrie, intr-un mod special, si anume arzand 200 de exemplare ale Coranului, cartea sfanta a musulmanilor. Pastorul Jones nu este la prima sa incercare, el a scris o carte intitulata ,,Islam is of The Devil”, (Islamul este de la Satana), dar de aceasta data gestul pe care il planuieste a starnit multe controverse si proteste. Crestinatatea in general, incepand cu vaticanul, si-au exprimat dezacordul si ingrijorarea ca acest gest va provoca reactia musulmanilor. Generalul David Petraeus, seful trupelor americane in Afganistan, si casa Alba, si-au exprimat temerea ca aceasta va provoca reactia musulmanilor si va invita teroristii sa se razbune atacand trupele si interesele americane. In ciuda tuturor acestor avertizmente, pastorul si membri bisericii care in traducere libera se numeste porumbelul pacii, intentioneaza sa-si aduca la indeplinire planul, si spera ca altii ii vor urma exemplul.

Belgia in pragul dezintegrarii. Din totdeauna Belgia, si mai ales orasul Bruxel, au fost simbolul Uniunii Europene, dar iata ca in ciuda faptului ca in prezent Belgia este pentru 6 luni la conducerea Uniunii Europene, tara este intr-o criza parlamentara extrem de grava si eventual in pragul scindarii. In urma alegerilor care au avut loc acum 3 luni, nici un partid nu a obtinut majoritatea necesara alcatuirii guvernului, asadar de 3 luni francofonii si nederlandofonii (flamanzii) duc tratative infructuoase ca sa se inteleaga asupra programului noului guvern. Ceea ce este cel mai interesant, este faptul ca de fapt piatra de poticnire este tocmai statutul orasului Bruxel, care se afla la granita celor doua regiuni. In ultimele luni, regele Albert al II-lea, a incredintat la mai multe personalitati politice apartinand celor doua tabere, sarcina sa faca consultari preliminare, si fiecare a ajuns la concluzia ca nu este nimic de facut. In aceste zile, aceasta sarcina de mediere a fost incredintata la doua persoane: socialistul Andre Flahaut, si flamandul Danny Pieters, din partiul separatist, dar nici ei se pare ca vor ajunge la o solutie. Duminica trecuta, flamanzii care vor sa scindeze tara, au organizat o cursa ciclista cu caracter politic, proclamandu-si sus si tare dorinta de a se separa. Atunci cand caravana a trecut prin partea francofona, strada era plina de pioneze care au provocat pene de cauciuc manifestantilor. Participantii si spectatorii erau de acord ca tara trebuie sa se separe, un domn respectabil argumenta ca nu s-a mai pomenit o casatorie reusita intre un eschimos si un arab. Chiar si cei mai optimisti comentatori politici sunt de parere ca odata si odata aceasta separare se va produce, de unde intrebarea legitima: cine va pastra numele de Belgia, si cine va ramane membru in Uniunea Europeana, sau poate partea flamanda se va uni cu Olanda, iar cea francofona cu Franta? Nimeni nu stie precis, ceea ce este insa cert, capitala unei Uniuni de complezenta este la randul ei prada luptelor pentru putere si dominatie.

Germania fata cu dilema rasista. Desi obisnuit cu declaratiile controversate si xenofobe, Thilo Sarrazin, membru influent al partidului SPD, fost senator de Berlin, responsabil cu afacerile financiare ale capitalei, unul din directorii de la faimoasa banca germana Bundesbank, a depasit limitele permise, si a pierdut postul, deoarece a publicat o carte intitulata  ,,Germania merge spre distugerea ei”. In ciuda aparentelor aristocratice, Sarrazin el insusi un descendent din imigranti hughenoti, un domn respectabil, in varsta de 65 de ani, imbracat intr-un costum impecabil, a spus cu voce tare, ceea ce 95% dintre germani cred, si anume ca in curand Germania risca sa devina o tara musulmana. El a spus: ,,nu vreau ca nepotii si stranepotii mei sa traiasca intr-o tara musulmana in care turca si araba vor fi limbile uzuale, unde femeile vor umbla pe strada voalate, si ziua va fi ritmata de strigatul muezinului chemand credinciosii la rugaciune”. Asa cum spuneam, conducerea bancii l-a concediat, personalitatile politice l-au dezaprobat, probabil ca partidul il va da afara, dar 95% dintre oamenii de pe strada l-au aprobat si si-au exprimat aceeasi ingrijorare.

Tineri acuzati de crima in cazul Brunner. In procesul intentat tinerilor care l-au batut pe omul de afaceri Dominik Brunner, acesta decedand la putin timp, tribunalul de land din München a dat astazi verdictul. Tanarul de 19 ani, considerat drept principal vinovat a fost condamnat pentru omucidere, la 9 ani si 10 luni de detentie. Cel care il insotea in momentul atacului, un tanar de 18 ani, a fost condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte, la 7 ani privare de libertate. Ambii isi vor ispasi pedepsele intr-un centru de reeducare pentru tineret. Cei doi se fac vinovati de lovituri violente aplicate omului de afaceri Dominik Brunner, care, in septembrie anul trecut, in metroul münchenez a incercat sa apere un grup de elevi, pe care agresorii ii luasera in vizor. Brunner a murit chiar pe peronul unei statii de metrou. Autopsia ulterioara a scos la iveala faptul ca victima suferea si de o afectiune cardiaca, necunoscuta familiei, afectiune care ar fi fost principala cauza a decesului, in combinatie cu loviturile aplicate de agresori.

Guatemala. Alunecari de teren. Aproximativ 40 de persoane si-au pierdut viata in urma ploilor abundente cazute peste Guatemala si care au declansat masive alunecari de teren in regiune. Conform celor mai recente informatii furnizate de autoritatile locale, in afara de cele aproximativ 40 de victime, alte 40.000 de persoane au ramas pe drumuri, casele lor fiind distruse de alunecarile de teren. Presedintele Guatemalei, Alvaro Colom a pronuntat starea de necesitate si a vorbit despre o ,,tragedie nationala”.

Atac sinucigas in Pakistan. Cel putin 14 persoane au fost ucise in urma unui atac sinucigas indreptat impotriva unui post de politie din nord-vestul Pakistanului. Conform autoritatilor locale, atentatorul a intrat cu un autoturism plin de explozibili direct in cladirea politiei din orasul Lakki Marwat. Este cel de-al treilea atentat sinucigas petrecut in Pakistan in decurs de numai o saptamana. Celelalte doua evenimente de acest fel, petrecute in orasele Lahore, respectiv Quetta, s-au soldat cu moartea a peste 100 de oameni.

Iran. Condamnarea la moarte prin lapidare. Teheranul a anuntat ca sentinta privind uciderea prin lapidare a unei femei acuzate de adulter a fost suspendata. Verdictul referitor la relatiile extra-maritale a fost oprit si urmeaza a fi revizuit, a precizat ministrul iranian de externe Ramin Mehmanparast. Cazul a provocat numeroase reactii internationale, inclusiv din partea papei ducand la sporirea tensiunilor dintre Iran si Occident.

Adversar al lui Lukasenko, gasit mort. Editorul unei pagini de internet ostile autoritatilor din Belarus, a fost gasit mort in resedinta sa de vacanta din afara capitalei Minsk. Oleg Bebenin a fondat, in 1998, site-ul Charter 97 org, devenind, in timp, cel mai important suport media continand opinii critice la adresa regimului condus de presedintele Aleksandr Lukasenko. Politia a refuzat sa comenteze in vreun fel informatia. In luna mai, Minskul a lansat o serie de perchezitii la domiciliile liderilor opozitiei, arestandu-i pe unii pentru diverse perioade de timp. Conform analistilor politici, Lukasenko, considerat de catre activistii pentru drepturi civile ,,ultimul dictator al Europei”, ar fi ordonat reprimarea, sau – cel putin – intimidarea adversarilor sai in perspectiva alegerilor programate sa se desfasoare anul viitor.

Noua Zeelanda. Cutremur. Un puternic cutremur de 7,1 grade, a lovit ieri insula de sud a Noii Zeelande, pagube materiale de amploare semnalandu-se in zona orasului Christchurch, cel de-al doila ca marime din arhipelag. Vestea buna comunicata de oficiali este ca nu s-au inregistrat victime. Nici persoanele ranite nu sunt in stare grava. Epicentrul cutremurului s-a aflat la circa 30 de km vest de Christchurch. Aeroportul orasului a fost temporar inchis. Primele estimari referitoare la costurile pagubelor se cifreaza la circa un miliard de dolari, constand in daune provocate imobilelor si infrastructurii, ca si retelelor de alimentare cu apa, gaz si energie electrica. Starea de urgenta a fost proclamata in oras, locuitorii fiind sfatuiti sa se fereasca de cladirile avariate – existand doua riscuri: prabusirea definitiva a acestora si posibile replici ale cutremurului initial.

O noua replica seismica in Noua Zeelanda. O noua replica seismica, de 5,1 grade, a fost resimtita in Noua Zeelanda, in regiunea orasului Christchurch. Cutremurul a provocat pagube materiale insemnate. Cladirile, deja slabite in urma seismului de sambata, dar si a celor 150 replici, erau deja subrezite. Autoritatile au prelungit starea de urgenta cu inca o saptamana. Violenta replicilor repetate a determinat autoritatile sa ordone evacuarea mai multor cladiri din zona. Aproape 300 de oameni au ramas fara locuinte.

Noua Zeelanda. Accident aviatic. Noua persoane, si-au pierdut viata in urma unui accident aviatic petrecut sambata in Alpii Sudici din Noua Zeelanda. Un avion usor, de tipul Fletcher FU24, apartinand unei firme care organizeaza partide de parasutism, s-a prabusit, la putin timp dupa decolare, in apropierea ghetarului Fox, una dintre atractiile turistice ale arhipelagului. Conform politiei locale, aparatul a luat foc dupa impactul cu solul. Nu exista supravietuitori. Accidentul de sambata este cel mai mare din istoria aviatica recenta a Noii Zeelande. Mii de turisti viziteaza anual insula de sud, atrasi de munti si de fiorduri, dar si de posibilitatea de a practica sporturi extreme.

Honduras. Masacru. Cel putin 18 persoane si-au pierdut viata dupa ce mai multe persoane inarmate au patruns intr-o fabrica de pantofi din Honduras. Masacrul a avut loc in partea de nord a tarii, in orasul San Pedro Sula. Politia crede ca atacul a fost coordonat de bandele de traficanti de droguri. Hondurasul, Guatemala si El-Salvador, sunt cele mai periculoase state din lume. In aceste tari se inregistreaza 70 de crime la 100.000 de locuitori.

Cargo UPS prabusit in Dubai. Un transportor de marfa, apartinand companiei UPS si care decolase catre Köln, s-a prabusit intr-o baza militara din apropiere de Dubai, cei doi membri ai echipajului pierzandu-si viata. Autoritatea aviatica locala a confirmat descoperirea cadavrelor celor doua persoane la locul accidentului. Pilotul aparatului de tip 747 a anuntat turnul de control, la scurt timp dupa decolare, despre un incendiu izbucnit la bord. Pilotului i s-a recomandat sa revina pe pista dar, se pare, acesta a pierdut controlul aparatului.

Pakistan. Explozie. O bomba a explodat in timpul unei procesiuni religioase siite in sud-vestul Pakistanului. Informatia a fost confirmata de politie, care a precizat ca cel putin 42 de persoane au murit si alte cateva zeci au fost ranite in atacul pus la cale de un sinucigas.

Taxa pentru intrarea in Statele Unite. Cei care doresc sa viziteze Statele Unite vor trebui sa achite o taxa in valoare de 14 dolari. Taxa trebuie platita de toti cetatenii europeni care nu au nevoie de viza pentru a intra in Statele Unite. Cu banii astfel colectati, autoritatile americane doresc sa finanteze o campanie publicitara in scopuri turistice. Uniunea Europeana a criticat introducerea taxei, afirmand ca aceasta ar putea avea efecte negative asupra turismului transatlantic.

Hamas declara razboi tratativelor de pace. In replica la optimismul afisat in convorbirile de la Washington, un purtator de cuvant al gruparii islamiste Hamas, a anuntat constituirea unei coalitii de 13 organizatii militante care isi vor coordona atacurile impotriva Israelului. Reprezentantul Hamas – care controleaza in prezent Fasia Gaza – a avertizat ca ,,se pregatesc atacuri impotriva inamicului sionsit, oriunde si oricand. Orice optiune este deschisa”, a completat vorbitorul, intrebat de ziaristi daca se au in vedere si atacuri cu rachete sau atentate sinucigase.

Iran. Un raspuns la negocierile de pace de la Washington a venit si de la Teheran. Presedintele iranian Ahmadinejad a declarat, intr-un discurs cu ocazia asa numitei Zile Qods (de solidaritate cu poporul palestinian) ca ,,popoarele din regiune sunt capabile sa faca sa dispara de pe scena regimul sionist”. Despre tratativele de la Washington, el a apreciat ca sunt ,,nascute moarte si sortite esecului”. Televiziunea de stat de la Teheran a transmis imagini cu zeci de mii de iranieni iesiti in strada in diverse orase ale tarii, manifestand in semn de sprijin fata de palestinieni. Postul public a difuzat imagini cu multimi de manifestanti strigand ,,Moarte Israelului!” si ,,Moarte Americii!”.

Rusia. Incendii. Un nou val de incendii de padure a provocat moartea a cinci persoane si a distrus aproape 500 de imobile, joi, in sudul Rusiei, unde 20 de sate au fost mistuite de flacarile intensificate de rafale violente de vant, relateaza NewsIn. Sunt afectate cu precadere regiunile Volgograd, prada unei secete fara precedent, si Saratov. Aproape 150 de persoane evacuate din localitatile afectate de incendii si-au pierdut locuintele. Presedintele Dmitri Medvedev a ordonat mobilizarea mijloacelor pentru a lupta impotriva noilor incendii. Focul ameninta sa se propage pe teritoriile republicilor federative Tatarstan, Baskiria si Kalmukia, precum si in regiunea Astrahan, din sudul Rusiei, a anuntat Ministerul Situatiilor de Urgenta. In timp ce la Moscova vremea s-a racit simtitor fata de zilele caniculare din aceasta vara, temperaturile au ajuns in ultimele zile aproape de 40 de grade in regiunea Volgograd. Incendiile de padure care au afectat Rusia in aceasta vara au devastat un milion de hectare de padure, au distrus sate intregi si au provocat moartea a 50 de persoane, potrivit bilanturilor oficiale.

Rusia. Incendiu. Noua persoane si-au pierdut viata  in urma unui incendiu izbucnit la un azil de batrani din nord-vestul Rusiei. Pompierii au salvat alte 480 de persoane din cladire. Incendiul a izbucnit la un azil din regiunea Tver. Victimele au murit sufocate, a declarat o purtatoare de cuvant a serviciilor regionale de urgenta.  Rusia s-a confruntat cu mai multe incendii la azile in ultimii ani. In ianuarie 2009, 23 de persoane au murit intr-un incendiu care a distrus un azil din republica Komi, din nord-vestul tarii. Iar in martie 2007, 93 de persoane au murit intr-un incendiu din regiunea Krasnodar, din sudul Rusiei.

Rusia. Explozie. Cel putin 12 persoane au fost ucise intr-o explozie care a avut loc intr-o piata din orasul Vladikavkaz, din sudul Rusiei. Potrivit autoritatilor sanitare regionale, alte zeci de persoane au fost ranite. Conform politiei, deflagratia a fost provocata de un atac terorist, comis de un atentator sinucigas.

Zile libere suplimentare.  Anul acesta, elevii de la scolile publice din New York, au motive sa se bucure deoarece bordul educatiei a hotarat sa adauge doua zile libere suplimentare, si nu oricare, doua zile care sunt sarbatori musulmane. Deci elevii musulmani vor avea ocazia sa se bucure in familie de aceste sarbatori, iar cei care nu sunt musulmani vor avea ocazia sa lipseasca de la scoala doua zile. Este interesant de constatat ca in ciuda atator semne de intelegere si conciliere fata de religia musulmana in Nord America, statele care sunt in mod oficial musulmane nu au facut nici o concesie in ce priveste respectarea drepturilor crestinilor, care de fapt nu au nici un fel de drepturi in aceste tari.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Consumul de fructe si cancerul. Consumul de fructe si vegetale protejeaza organismul impotriva cancerului de plamani la fumatori, raporteza un nou studiu European. Rezultatele studiului arata ca persoanele care fumeaza si care au consumat zilnic o varietate de fructe si vegetale, au avut cu 27% mai putine sanse sa dezvolte cancer de plamani in comparatie cu fumatorii in a caror dieta fructele si vegetale nu au fost incluse. ,,In primul rand trebuie spus ca cea mai eficienta cale de reducere a riscului de cancer, este abandonul fumatului. Insa realizam ca milioane de persoane inca fumeaza, si pentru acestia, exista cai de a reduce riscul de cancer”, a declarat Dr. H. Bas Bueno-de-Mes|uita, director la National Institute for Public Health and the Environment din Olanda. Persoanele care au avut riscul de cancer mai scazut, au consumat zilnic o varietate de vegetale, printre care se numara si varza, spanacul, loboda, vinetele, precum si fructe: pepenele galben si verde, capsuni, mere, banane, etc. Cercetatorii au analizat recordurile medicale a peste 450.000 de adulti din 10 tari Europene. Participantii au completat chestionare cu intrebari legate de dieta, stilul de viata, ocupatia, precum si fumatul si consumul de alcool. Dupa noua ani de cercetari, 1.613 persoane au fost diagnosticate cu cancer de plamani. Analiza datelor a aratat ca fumatorii care au consumat cantitatea cea mai mare de fructe, au avut cu 27% mai putine sanse de cancer, mai precis s|uamous cell lung cancer, tip de cancer care se dezvolta aproape in exclusivitate la fumatori, sau la persoanele expuse la fumul de tigara. Mai multe studii similare sugereaza ca vegetalele protejeaza organismul impotriva mai multor tipuri de cancer. Rezultatul studiului a fost publicat in numarul din septembrie al revistei Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata. ,,El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut”. Apocalipsa 21,4

Petre si Paul Gheorghe

Ora Profetica 36/2010

| Generale, Ora Profetica |
About The Author
-