16
Views

                     SEMNELE SFÂRȘITULUI          MATEI  24

Christoși mincinoși. Războaie. Cutremure de pământ. Foamete și ciumi. Persecuții. Înmulțirea fărădelegii. Evanghelia propovăduită în toată lumea. ,,Când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul Omului este aproape, este chiar la uși“

                                           Semnele săptămânii 23 Mai 2013

Oklahoma City. Tornadă. O tornadă devastatoare, a lovit Oklahoma City, luni, omorând cel puțin 51 de persoane, inclusiv cel puțin 20 de copii, a distrus case, întreprinderi și două școli elementare în suburbia de Moore. Se așteaptă ca numărul morților să crească. Școlile elementarele Plaza Towers și Briarwood, au fost distruse de tornadă. Nu se știe cât de mulți copii erau în ele în momentul în care a lovit Twister, dar în conformitate cu KFOR-TV, cel puțin șapte copii au murit la Plaza Towers, și sunt temeri că mai mult de 20 se află sub ruine. Un fotograf de la Associated Pres a văzut pe lucrătorii de la salvare cum scoteau mai mulți copii în viață. Un centru de triaj improvizat, a fost înființat în parcarea școlii. Oficialii de urgență a cerut oamenilor să rămână în afara drumurilor, astfel personalul de la salvare și prim ajutor să poată ajunge repede la oamenii prinși sub moloz. Garda Națională a fost chemată pentru a ajuta la căutarea victimelor. Luni seara, Mary Fallin, guvernatorul de Oklahoma a declarat la o conferință de presă: „Inimile noastre sunt frânte”.  Tornado a lăsat un câmp de ruine 20 mile lungime și mai multe mile lățime. Potrivit Serviciului Național Vremea în Norman, Oklahoma, tornada a durat aproximativ 40 de minute. Puterea de furtună a fost estimată de a fi F4 sau F5 pe Fujita Scale, cel mai mare rating ce o tornadă poate fi, cu vânturi de până la 200 mph.  Zona a fost devastată aproximativ 30 de km pătrați. „Întregul oraș arată ca un câmp de gunoaie”, a declarat primarul Moore Glenn Lewis pe NBC Nightly News. „Spitalul nostru este mult distrus”. Turnuri de telefoane mobile s-au dărâmat. O instalație de tratare a apei în Oklahoma City a fost, de asemenea, deteriorată. Președintele Barack Obama a cerut agenției Federal Emergency Management să se pregătească pentru a oferi toată asistența posibilă pentru zona de calamitate. Oklahoma Camera Reprezentanților a anulat sesiunile de după-amiază atât a parlamentarilor cât și angajații lor a spus AP.

Un nou virus hibrid. Comunitatea științifică internațională este îngrijorată de „realizările” unui grup de savanți chinezi care au pus la punct în laborator un virus hibrid al gripei aviare. Acest virus are capacitatea de a se transforma pentru a fi capabil să infecteze oamenii. O echipă de la academia de științe Agricole de la Universitatea din Gansu a anunțat că a pus la punct un nou virus care este rezultatul încrucișării virusului gripei aviare cunoscut sub numele de H5N1 și al lui H1N1. Virusul H5N1 se poate transmite de la păsări la oameni, dar nu se transmite între oameni, el este extrem de periculos fiind mortal în 60% din cazuri. Apărut prima dată în Mexic, virusul H1N1 este foarte contagios. În timpul pandemiei din anii 2009-2010 el a contaminat 1/5 din populația globului, dar nu este mai contagios ca cel al gripei ordinare. Specialiștii sunt foarte îngrijorați de faptul că acest tip de virus se poate dezvolta și multiplica în mod necontrolabil. Virusologul Simon Wain-Hobson, de la Institutul Pasteur estimează că odată scăpat de sub control poate face circa 100 milioane de victime. Din greșeală sau în mod intenționat, aceasta se poate întâmpla oricând.

Paris. S-a sinucis în fața altarului catedralei Notre Dame. Marți după amiază în fața unei mulțimi de circa 1.500 de vizitatori, în fața altarului catedralei Notre Dame de Paris, Dominiăue Venner s-a sinucis trăgându-și un glonț în gură. În vârstă de 78 de ani Dominiăue Venner era un cunoscut istorician, eseist și scriitor cu convingeri de extrema dreaptă. El era dintre cei care au protestat cu tărie împotriva legii care autorizează căsătoria pentru toți, lege care a fost adoptată în mod definitiv sâmbăta trecută. Într-o scrisoare care a fost citită la Radio Courtoisie, cât și în mesajele postate pe blogul său, Venner a explicat că el s-a sacrificat ca să rupă letargia în care se află Franța, că speră că gesturi ca acestea spectaculare și simbolice să trezească opinia publică. El este de părere că simple manifestații civilizate nu sunt deajuns ca să se opună unui guvern căruia nu îi pasă de nimeni.

Teroare la Londra. Miercuri seara în cartierul londonez Woolwich un militar britanic a fost ucis iar agresorii acestuia au fost împușcați de poliție. Martori oculari au declarat că militarul a fost, pur și simplu, căsăpit, cei doi agresori fiind înarmați cu cuțite și un topor. În momentele dinaintea atacului, aceștia au fost auziți strigând „Allah Akbar” și au încercat să filmeze atrocitatea. Aflat la Bruxelles, premierul David Cameron s-a declarat șocat de acest incident, catalogat de oficialitățile britanice drept atac terorist, și a convocat Comisia guvernamentală pentru situații de urgență Cobra. Imagini filmate de către un martor arată unul dintre agresori înarmat cu un topor și un cuțit, cu mâinile pline de sânge, criminalul declara: „Jurăm că prin puterea atotputernicului Allah, lupta noastră nu se va opri niciodată. Poporul vostru nu se va simți niciodată în siguranță. Îmi pare rău că femeile au trebuit să asiste la o asemenea scenă, dar pe pământurile noastre, femeile noastre văd zilnic imagini ca acestea. Dați jos guvernul, lor nu le pasă de voi! Nu veți fi niciodată în siguranță!”

Catedrala Notre Dame de Paris, replica Fenem. La numai 24 de ore de la sinuciderea scriitorului de extrema dreaptă Dominiăue Venner, o membră a grupului feminist Fenem a făcut erupțive în catedrală și a mimat în maniera lor caracteristică, adică cu sânii goi, gestul lui. Ea avea un pistol de jucărie în gură și pe pieptul ei scria cu litere mari negre că „fascismul să putrezească în iad”. Inna Schevchenko, lidera grupului a declarat că acesta este un mesaj adresat celor care simpatizează cu fascismul, sau cu partidele de extrema dreaptă. În realitate grupul Fenem nu are o agendă politică clară, sau revendicări precise. Faptul că femei tinere își expun sânii în locuri publice mai ales biserici, sau cu ocazia unor manifestări oficiale, cum ar fi vizita lui Putin în Germania, atrage atenția ziariștilor în căutare de senzațional. De fapt ținta principală a acțiunilor lor este biserica împotriva căreia ele sunt în mod visceral opuse.

Rusia. O nouă criză diplomatică. Ministrul afacerilor externe rus Sergei Lavrov este înfuriat foc și a promis acțiuni energice în ce privește o criză internațională fără precedent. Vă gândiți că este vorba de războiul civil din Siria, sau de misilele pe care le lansează Corea de Nord, sau poate spionii americani, nici vorbă. Incidentul internațional este faptul că concurenta Rusiei la concursul Euroviziunii a pierdut clasându-se pe locul 5. Dina Garipova, reprezentanta Rusiei a terminat la mare distanță în puncte față de locul întâi ocupat de reprezentanta Danemarcei, și la 17 puncte în urma locului 4 ocupat de cea a Norvegiei. Aceasta este important deoarece ministrul rus se plângea că Garipova, a fost deposedată de cele 10 puncte pe care i le-ar fi acordat Azerbaigeanul, ceea ce în nici un caz nu ar fi adus-o nici măcar pe locul 4. Este mai mult decât uimitor să vezi un ministru de externe care ține o conferință de presă în care vorbește despre acest „incident scandalos” și cere o anchetă internațională. În același timp delegația artistică care a însoțit concurenta, cât și comentatorii de la televiunea rusă au fost de acord că Emmelie de Forest reprezentanta Danemarcei a meritat pe deplin să câștige.

Exact ca pe vremea războiului rece. În ciuda faptului că în teorie războiul rece este un fapt istoric și că relațiile internaționale ar trebui să fie destinse și cordiale, în ultima vreme USA și Rusia se confruntă într-o manieră care aduce aminte în mod clar de acea vreme. După legea pe care parlamentul Rusiei a adoptat-o interzicând adoptarea orfanilor ruși în USA deoarece aparent unul dintre ei ar fi fost maltratat în Statele Unite, după ce Statele Unite au refuzat viza unor ruși pentru că ar fi comis acte reprobabile, iată că rușii au arestat un agent CIA acuzându-l de spionaj. Ryan Christopher Fogle, era în mod oficial al treilea secretar al secției politice al ambasadei americane la Moscova. Serviciile Secrete Ruse (FSB) l-au prins în flagrant delict de recrutare de agenți. Experții în politica rusă, ba chiar și postul de televiziune Russia Today, de obicei favorabil guvernului, pun la îndoială această captură. Materialele găsite asupra spionului, sumele promise agenților, metodele folosite învechite și de amator, publicitatea făcută acestei capturi, totul aduce aminte de vremea de glorie a KGB. Ei sunt de părere că aceasta este o manevră a președintelui Vladimir Putin, el însuși fost spion, de a compromite colaborarea între cele două țări și a menține o stare de tensiune și neîncredere favorabilă Rusiei.  Varianta inițială a legii, așa cum a fost ea trimisă de Vladimir Putin către parlament, în februarie, prevedea și faptul că oficialii ruși nu au voie să dețină nici proprietăți în afara granițelor Rusiei, ulterior renunțându-se la acest amendament. Liderul de la Kremlin a declarat că această lege face parte din campania anti-corupție declanșată ca urmare a numeroaselor scandaluri în care au fost implicați și doi foști miniștri, dar și mai mulți parlamentari, care și-au dat demisia în ultimele luni ca urmare a acuzațiilor că nu și-au declarat toate proprietățile sau afacerile în care erau implicați.

În Nigeria, ofensivă armată împotriva islamiștilor. În ultimele zile armata nigeriană a declanșat o ofensivă militară susținută  împotriva grupărilor islamiste din nordestul țării. Principalul grup vizat Boko Haram, s-a format și activează în jurul orașului Maiduguri. Președintele Goodluck Jonathan a dat ordin armatei să extermine acest grup care a refuzat orice tentativă de negocieri. Numeroși militanți au fost uciși sau răniți, însă autoritățile nu au fost în măsură să dea cifre exacte. Nigeria a primit ajutor substanțial din partea Statelor Unite, peste 3 milioane de dolari ca să poată întreprinde această ofensivă. Comentând această situație secretarul de stat american John Kerry, și-a exprimat îngrijorarea deoarece în acest context de stare de urgență forțele guvernamentale comit numeroase încălcări ale legii, și prind și ucid pe cine găsesc, fără mare discernământ. Pe de altă parte Gen. Chris Olukolade, declara într-un interviu telefonic că aviația și armata au distrus numeroase baze ale rebelilor, ceea ce poate încetini activitatea islamiștilor. În același timp ei s-au răspândit în regiunile vecine trecând granița în țările dinprejur, ceea ce reprezintă un pericol pentru întreaga regiune. Un alt aspect negativ este acela că odată ce armata se va retrage, islamiștii se vor întoarce și se vor răzbuna pe creștinii din regiune.

Franța campanie împotriva celor bogați. Prin definiție se așteaptă de la un guvern socialist să scadă taxele, să mărească beneficiile și să ia măsuri care să îmbunătățească viața populației. De mai bine de un an decând un asemenea guvern este la putere în Franța, se întâmplă exact contrariul. Taxele au fost mărite pentru toată lumea nu numai pentru cei bogați, de asemenea au fost reduse alocațiile de copii, pensiile, și reduse beneficiile de la asigurările de boală. La început s-a vehiculat ideea că vor fi afectați numai cei bogați, apoi a devenit evident că toată lumea este afectată. Un recent articol publicat în ziarul Les Echos. Arată că un număr de oameni bogați au plătit impozite care totalizează mai mult decât 100% din veniturile lor. Ziarul explica, că printre cei 37 de milioane de contribuabili francezi, 11.960 de familii sunt impuse la mai mult de 75% din veniturile lor, iar 9.910 la peste 85%. Răspunzând în mod ironic deputaților din opoziție care criticau guvernul, ministrul bugetului Bernard Cazeneuve, a afirmat că într-adevăr 8.010 dintre contribuabili au plătit mai mult decât au câștigat, unii dintre ei au ajuns până la 120% din veniturile lor, dar a subliniat el, aceștia sunt oameni foarte bogați de care nu merită să le plângi de milă.

Fabrica de bebeluși (noi născuți). În funcție de moravuri și obiceiuri, diferite produse sunt de vânzare. Se pare că în Nigeria sunt la mare preț nou născuții. Așa se face că din când în când autoritățile găsesc câte o fabrică de bebeluși. Zilele trecute în statul Imo, poliția a descoperit o asemenea fabrică în care se aflau 17 fete între 14 și 17 ani, toate gravide. Tot acolo se mai aflau și 11 sugari. Vecinii credeau că această instituție numită „Casa Ahamefula” era un orfelinat și un refugiu pentru femeile gravide fără familie. De fapt tinerele au declarat că erau sechestrate împotriva dorinței lor, că tatăl copiilor era în mare parte un tânăr de 23 de ani, în prezent în închisoare, ajutat ocazional de gardianul de noapte. Ele erau hrănite o singură dată pe zi și nu puteau părăsi casa. Odată copiii născuți urmau să fie vânduți unor familii care își doreau copii. Propietara acestui business, dna Elomoko, este căutată de către poliție. Din nefericire nu este singura dată când asemenea situații sunt descoperite de către poliție. În mai 2011, în statul Abia în sudestul Nigeriei, poliția a eliberat 32 de fete gravide care așteptau să nască urmând să li se plătească circa 190 de dolari pentru copil, în funcție de sexul lor. Iar în octombrie 2011 în statul Anambra în sud, un alt grup de 17 fete au fost descoperite în condiții asemănătoare. Un raport ONU arată că această practică este răspândită în Nigeria, țara situându-se pe primul loc în lume în acest comerț sinistru. După corupție și traficul de droguri, traficul de copii este cea de a treia activitate criminală în țară.

Minte sănătoasă în corp sănătos. Telefoanele de birou sunt pe cale de dispariție. Compania Facebook, cu aproximativ 5.000 de salariați, sau Google cu peste 53.000, oferă acum smartphone-uri lucrătorilor în loc de tradiționalul telefon de birou. Companii mari și mici, abandonează telefoanele de birou în favoarea dispozitivelor mobile: iPhone, iPad, BlackBerry, Galaxy, sunt numai câteva tipuri de dispozitive pe care companiile le oferă gratuit salariaților. O fac cu intenția ca lucrătorii să fie mai productivi și să rămână conectați oriunde ar fi, la orice oră din zi sau noapte. Vrei să-ți vezi subalternii sau colegii în ochii când nu ești în birou? Nici o problemă, Skype, Hangouts, ori Tango sunt numai câteva din zecile de programe care oferă posibilitatea de a comunica prin video cu oricine, oriunde, la orice oră pe glob. „Datoria mea este să fiu întotdeauna disponibil”, declara într-un interviu pentru BloomergNews Amitabh Handa, director la o companie din Silicon Valley, California. „Îmi citesc emailurile în pat înainte de culcare, lucru pe care îl fac chiar și noaptea, iar când mă trezesc, primul lucru este să mă uit la mesajele primite peste noapte”, a adăugat Handa. Linia dintre orele de muncă și viața personală, de multe ori dispare. Mulțumită tehnologiei, suntem conectați permanent cu biroul, colegii și șefii. Momentele dedicate familiei, activităților sociale și chiar lui Dumnezeu, devin din ce în ce mai puține, de multe ori sunt eliminate total. În timp ce unele restaurante oferă gratuit semnale WI-FI pentru accesul la Internet, altele contemplează măsuri să interzică convorbirile telefonice pe timpul mesei. Un comentator social american se întreba retoric, câte căsătorii și relații de familie sunt distruse datorită acestui fenomen al societății noastre moderne. În timp ce unii au învățat să se adapteze la acest program de lucru, pentru mulți, acest stres permanent la care își supun organismul are un impact negativ deosebit de grav asupra capacității de gândire și de a lua decizii bune. Studii științifice au arătat că stresul cronic poate fi un factor important care contribuie la depresie, la declin cognitiv și de dezvoltare a bolii Alzheimer. Timp pentru plimbări în natură, pentru ocazii sociale și pentru relația cu familia și Dumnezeu este extrem de important. Mulți oameni de știință, unii dintre ei chiar atei, sugerează că organismul are nevoie de timp de relaxare, creierului îi trebuie o pauză de la preocupările de fiecare zi, o vacanță de la muncă. Sabatul pe care Dumnezeu l-a instituit pentru omenire are exact acest scop, să facem o pauză de la lucrurile și munca noastră, atât fizică cât și intelectuală.

Geneza 2,3 Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise și o făcuse.

Marcu 2,27-28 Apoi le-a zis: ,,Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat; așa că Fiul omului este Domn chiar și al Sabatului”.

Textul săptămânii. „Al doilea a vărsat potirul lui în mare. Și marea s-a făcut sânge, ca sângele unui om mort. Și a murit orice făptură vie, chiar și tot ce era în mare”. Apocalipsa 16,3

Petre șI Paul Gheorghe

Ora Profetica 21/2013

| Generale, Ora Profetica |
About The Author
-