62
Views

SEMNELE SFÂRSITULUI MATEI 24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamânt. Foamete si ciumi. Persecutii. Înmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita în toata lumea. ,,Când veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi”.

               Semnele saptamânii 20 Martie 2014

Sunt indicii care arata ca Rusia este pregatita sa lanseze o interventie de anvergura în estul si sudul Ucrainei, a declarat, joi, seful misiunii Ucrainene a Natiunilor Unite, Iuri Klimenko, în urma conferintei de la Geneva. Declaratia acestuia a fost sustinuta de mai multi dintre ambasadorii internationali prezenti, însa a fost contestata de catre diplomatia rusa. Rusia ar fi efectuat mai multe incursiuni militare în zonele din sudul si estul Ucrainei. Fortele de securitate ucrainene au capturat mai multi activisti prorusi care detineau documente ce-i identificau ca membri ai serviciilor de securitate ruse, conform diplomatului ONU. De la începutul invaziei ruse în Crimeea, Ucraina si-a reorganizat departamentul de aparare si a început recrutarile pe scara larga. Conform estimarilor de la Kiev, cel putin 40.000 de soldati participa la protectia tarii sub egida Garzii Nationale, un departament format de noul guvern. ,,Ucraina si ucrainenii sunt pregatiti sa-si apere teritoriul prin toate mijloacele necesare, însa, în acest stadiu, ramânem angajati pe calea unei solutii politice”, a declarat Klimenko. Republica ucraineana Crimeea a fost anexata la Rusia în urma unui referendum desfasurat sub ocupatia fortelor rusesti. Anexarea Crimeei a fost denuntata de catre comunitatea internationala si a intensificat tensiunile din estul Europei odata cu agresiunile continue ale Moscovei de pe teritoriul peninsulei. ,,Ucraina nu va înceta sa lupte pentru eliberarea Crimeei, oricât de lunga si de dureroasa va fi aceasta lupta, iar poporul ucrainean nu va recunoaste niciodata anexarea Crimeei”, se precizeaza în rezolutia adoptata la cererea presedintelui Olexander Tucinov. Într-o miscare asemanatoare cu invazia Germaniei naziste în Cehoslovacia din 1938, Rusia a modificat pentru prima oara frontierele în cel mai mare act de agresiune de la sfârsitul celui de al doilea Razboi Mondial. ,,Ucraina va recurge la utilizarea dreptului la autoaparare în ultima instanta”, a declarat observatorul ONU.

Mexic. A fost arestat unul dintre cei mai cautati traficanti de droguri din lume. Fostul lider al cartelului „Sinaloa” a fost arestat, de catre autoritatile mexicane, a anuntat presedintele Enrique Pena Nieto. Joaquin Guzman este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai puternici capi ai crimei organizate din lume, prinderea acestuia reprezentând o victorie importanta pentru actualul guvern din Mexic. Guzman s-a ocupat ani de zile cu traficul ilegal de droguri la granita dintre SUA si Mexic. El a evadat în anul 2001 dintr-o închisoare de înalta securitate ascunzându-se într-un cos cu rufe. Pentru prinderea lui au fost implicate atât forte ale politiei din Mexic, cât si forte americane antidrog. Averea regelui drogurilor, Guzman, este estimata la aproximativ 1 miliard de dolari, potrivit revistei Forbes.

Baronul drogurilor Nazario Moreno, cunoscut si ca ,,El Mas Loco”, a fost împuscat în timpul unui schimb de focuri cu fortele federale desfasurat în vestul Mexicului, conform oficialilor guvernamentali. Liderul cartelului infractional ,,Cavalerii Templieri”, Moreno a fost declarat decedat cu mai bine de trei ani în urma însa corpul sau nu a fost niciodata gasit. Totusi, multe dintre autoritatile federale credeau ca este înca în viata. Informatiile anonime indicau faptul ca Nazario Moreno nu numai ca traia, însa continua sa opereze ca sef al grupului criminal efectuând santaje, rapiri si alte crime. Aceasta persoana era foarte periculoasa”, a declarat purtatorul de cuvânt al presedintelui mexican. De la anuntul decesului sau din anul 2010, Moreno ar fi comis mai multe crime. Grupul criminal condus de Moreno a devastat vestul statului Michoan. În luna decembrie 2010, atunci când Moreno si-ar fi înscenat moartea, fortele guvernamentale au fost implicate într-un schimb de focuri cu membri cartelului. Guvernul mexican a confirmat oficial decesul lui Moreno în timpul unei conferinte de presa. Moartea lui ,,El Mas Loco”, sau ,,Cel mai nebun”, reprezinta pentru presedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, o victorie importanta în campania condusa de guvernul sau împotriva celor mai puternice carteluri de droguri din tara.

Turcia. Masacru. Grav incident armat în Turcia. {ase angajati ai unui birou de statistica din estul tarii au fost împuscati mortal de un coleg. Atacatorul, care fusese angajat ca psiholog, a deschis focul dupa ce a aflat ca a fost concediat. Barbatul s-a sinucis înainte sa fie prins de politie. Autoritatile turce au tinut sa precizeze ca gestul extrem al atacatorului nu a fost un act terorist si nu are legatura cu violentele separatiste din estul tarii.

Raiduri aeriene israeliene în Siria, dupa explozia din Golan. Armata israeliana a desfasurat raiduri aeriene împotriva unor pozitii militare siriene în noaptea de marti spre miercuri, la câteva ore dupa o explozie care s-a soldat cu ranirea a patru militari în Golan, a anuntat armata. „Tsahal a vizat mai multe pozitii militare siriene care au servit la comiterea atacului împotriva soldatilor, a declarat armata într-un comunicat, precizând ca raidurile au atins o infrastructura de antrenament a armatei siriene, cartiere generale militare si baterii militare. Mai multi militari israelieni au fost raniti marti într-o explozie, la trecerea vehiculului la bordul caruia se aflau, de partea ocupata de catre Israel a Platoului Golan, în apropiere de frontiera cu Siria, potrivit unor surse israeliene în domeniul securitatii. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat marti ca Israelul va reactiona „în forta”. „Consideram ca regimul lui Bashar al-Assad este responsabil de ceea ce se întâmpla pe teritoriul sau, si daca va continua sa coopereze cu agentii teroristi care cauta sa faca rau statului Israel, va plati un pret mare’’, a declarat ministrul israelian al Apararii, Moshe Yaalon, într-un comunicat. „Nu vom tolera nici o atingere la adresa suveranitatii noastre si nici un atac împotriva soldatilor si cetatenilor nostri si vom reactiona cu fermitate si forta împotriva celor care încearca sa actioneze împotriva noastra, indiferent de moment si loc’’, a adugat Yaalon.

Mexic. Rapiri de copii pentru extragerea organelor. Politia din Mexic l-a arestat pe Manuel Plancarte Gaspar din cartelul de droguri al Cavalerilor Templieri, suspectat de rapiri de copii pentru extragerea organelor, a raportat secretarul de Securitate Publica a Statului Michoacan, situat în sud-vestul tarii, Carlos Castallanos Becerra. A fost deschisa o ancheta formal pentru trafic de organe. Traficantii de droguri capturau adolescenti sanatosi pentru a le extrage organele si a le vinde la cel mai mare ofertant de pe piata neagra, unde un rinichi valoreaza cel putin 19.000 de euro. Se pare ca omul face parte din organizatia traficului de organe efectuat de cartel. Plancarte Gaspar, în vârsta de 34 de ani, este nepotul lui Enrique Plancarte Solis, unul dintre liderii Cartelului Cavalerilor Templieri. Carlos Castallanos Becerra a precizat ca ancheta a început dupa arestarea în orasul Tarimbaro, zilele trecute, a doi criminali, din declaratiile carora au iesit la iveala primele elemente despre modul în care opera banda. ,,Este vorba despre elemente referitoare la o retea de complici prin care autorii se ofereau sa gaseasca oameni cu anumite caracteristici, de preferinta minori, pe care apoi îi sechestrau si îi duceau în case special amenajate cu instalatii sanitare pregatite pentru prelevarea de organe”, a declarat Castellanos. În aprilie 2012, în satul Villa Tapijulapa, au fost descoperite cadavrele a patru copii goliti de organe. În noiembrie anul trecut, au fost descoperite în Mictla, în Statul Oaxaca, un numra scandalos de cadavre de muncitori migranti complet goliti. Singurul caz sistematic de furt de organe descoperit pâna în prezent era cel al autoritatilor de la Beijing, implicate în operatiuni de furturi de organe de la detinuti politici, în special aderenti Falun Gong, dar si uiguri. Anchete independente au descoperit ca situri oficiale ale mai multor spitale din China ofereau, din 2001, organe contra cost, cu timpi de asteptare extrem de mici, chiar de o saptamâna. Conform estimarilor anchetelor internationale, peste 40 de mii de cazuri de detinuti politici din lagare de munca au fost goliti de organe, operatiunea fiind efectuata sub protectia unor înalti oficiali comunisti, precum Zhou Yongkang, fostul tar al Securitatii chineze, si a unor oficiali de top ai Partidului Comunist ca Bo Xilai, Jiang Zemin, Wang Lijun. Scandalul privitor la jaful de organe pe scara larga din lagarele de munca a declansat lupte majore de putere în interiorul Partidului Comunist.

În Iordania, regele Abdallah a declarat razboi fumatului narghilelei. Regele Abdullah al Iordaniei declara razboi fumatului narghilelei, dar restaurantele din Iordania îi opun rezistenta, aparând un obicei adânc înradacinat în rândul populatiei. Decizia guvernului de la Amman – de interzicere a traditionalei pipe cu apa oferita de restaurante si cafenele la sfârsitul mesei – dateaza din anul 2008, însa pâna în prezent legea nu a fost aplicata cu strictete. La începutul anului, chiar regele a fost cel care a schimbat abordarea, emitând un decret care prevede retragerea licentei oricarui local public care va continua sa ofere consumatorilor narghilea. În regatul Hasemit funtioneaza peste 5.000 de restaurante si cafenele care ar trebui sa aplice noua legislatie, dar tot mai multi îi opun rezistenta, creând astfel un conflict între Guvern si proprietarii de restaurante. Guvernul considera ca anual, cheltuielile privind consumul de tutun se ridica la aproximativ 1 miliard de dolari, saracind oamenii si distrugând sanatatea acestora. Cealalta tabara sustine ca aplicarea legii va duce la pierderea unor afaceri de 1,5 miliarde de dolari, punând în pericol mai mult de 12.000 de locuri de munca, cu un impact puternic asupra calitatii vietii a mii de familii. Combinatia amestecului folosit astazi de narghilea este format din tutun, miere si fructe uscate, iar fumul este filtrat prin apa rece pentru a-i oferi consistenta. În trecut, narghileaua era folosita pentru a fuma opiu si hasis creând, în zilele noastre, o imagine negativa a acesteia. Treptat, societatea a acceptat narghileaua ca pe o pipa pentru tutun si nu ca un mod de a fuma droguri. Dincolo de motivele economice, conflictul din Iordania este în primul rând un conflict cultural, deoarece conducatorul Hasemit, educat în Statele Unite ale Americii, încearca sa modifice o traditie adânc înradacinata în rândul populatiei. Astfel, în populara cafenea Jafra, din Amman, cel putin jumatate din cei 2.000 de consumatori doresc sa fumeze dupa masa, fumatul narghilelei fiind una dintre cele mai populare placeri. ,,Luam în considerare protestele comerciantilor”, declara ministrul Turismului Nidal aatamin, explicând ca aceasta este o aplicare ,,progresiva a noului regulament care prevede sanctiuni nu tocmai usoare pentru cei care nu vor respecta legea: o luna de închisoare sau o amenda cuprinsa între 16 si 26 de euro. Fumatul în interiorul sau în imediata apropiere a gradinitelor atrage sanctiuni mult mai aspre: 6 luni de închisoare si o amenda maxima de 1.400 de dolari. Severitatea sanctiunilor este impusa de popularitatea fumatului narghilelei, guvernul estimând ca aproximativ jumatate din populatie îndrageste acest obicei. Dar Faten Hanaia, presedintele Societatii Iordaniene Anti-tutun, afirma ca, în timp, ,,oamenii vor întelege ca aceasta interdictie este facuta pentru a proteja sanatatea publica” si se va înradacina, ducând la un Iordan ,,unde nu se va mai fuma deloc în locuri publice”. Potrivit unui studiu recent, fumatul narghilelei contine nicotina, monoxid de carbon si poate contine gudron si metale grele chiar în cantitati mai mari decât tigarile obisnuite.

Ucraina. Un grup de 15-20 de persoane înarmate au preluat joi controlul asupra corvetei ucrainene Ternopil, ancorata la Sevastopol, a anuntat Vladislav Selezniov, purtator de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apararii în Crimeea. „În cursul atacului au fost folosite grenade asurzitoare si s-au auzit rafale de arme automate”, a declarat purtatorul de cuvânt, precizând ca ambarcatiunea a fost avariata. Fortele ruse si proruse din Crimeea cauta de doua zile sa preia controlul asupra bazelor fortelor ucrainene în peninsula, anexata de facto Rusiei, în pofida protestelor Kievului si Occidentului. Doua baze, dintre care una este cartierul general al marinei ucrainene la Sevastopol, au fost ocupate miercuri.

Minte sanatoasa în corp sanatos. Usturoiul. Usturoiul este unul dintre cele mai studiate alimente din lume. Numai n ultimii 15 ani s-au efectuat nu mai putin de 200 de studii clinice si de laborator, despre efectele lui terapeutice, record neatins de nici o alta planta medicinala de pe glob. Este adevarat, este cunoscut mai degraba ca aliment, nsa virtutiile sale gastronomice palesc n fata aplicatiilor din medicina. Usturoiul a fost mentionat pentru prima data ntr-un tratat medical sanscrit, cu mai bine de 5.000 de ani n urma. Aplicatiile preventive ale usturoiului: Tromboza, tromboflebita – exista nu mai putin de 10 studii, facute n centrele universitare din Germania, Statele Unite, China si Coreea, care au urmarit efectul usturoiului asupra trombozei, care au aratat o reducere semnificativa a tendintei de formare a cheagurilor de sânge la pacientii tratati cu usturoi sau extracte din usturoi. Consumul a 4-6 catei de usturoi pe zi este suficient pentru prevenirea si chiar pentru tratarea tromboflebitei si a trombozelor n general, sugereaza aceste studii. Trebuie nsa mentionat ca efectele usturoiului apar n timp si nu este recomandat pacientiilor cu risc de tromboza sa renunte la medicatia prescrisa pentru a face tratament exclusiv cu usturoi.

Cancerul de colon si cancerul gastric – mai multe studii epidemiologice arata ca persoanele a caror dieta include consumul zilnic de usturoi, riscul de cancer de colon si de stomac este mult mai redus decât la restul populatiei. Doza de usturoi consumata este de minimum 2 catei pe zi.

Cancerul de esofag si laringe – cercetatorii de la Nanjing Cancer Institute din China au comparat incidenta cancerului la câteva mii de oameni care consumau 1-2 catei de usturoi zilnic, cu cea n rândul celor care consumau usturoi cel mult o data pe luna. Rezultatele studiului au aratat ca cei care au consumat usturoi au avut cu 69% mai putine cazuri de cancer fata de cei care nu au inclus usturoiul n dieta lor. Interesant este ca la cei care au consumat si ceapa pe lânga usturoi, rata imunitatii la aceste forme de cancer ajunge pâna la o reducere de 83%.

 Cancerul de rect – un colectiv de medici americani de la Universitatea Carolina de Nord, condus de dr. Lenore Arab, a analizat mai multe studii realizate pe consumatorii constanti de usturoi. In raport se arata ca un consum regulat de usturoi reduce riscul cancerului de colon si de rect cu 10% la cei cu o dieta bogata n carne si produse animale, si cu pâna la 50% la cei care pe lânga usturoi, au si o dieta vegetariana compusa din multe cruditati.

Gripa – 3-4 catei de usturoi consumati zilnic reduc cu cel putin o treime sansele de mbolnavire de gripa n timpul unei epidemii, arata studii facute de medicii israelieni. Aceasta, pentru ca usturoiul, pe lânga faptul ca are un efect de ntarire a sistemului imun, contine substante care distrug sau ncetinesc ritmul de nmultire al virusilor gripali.

Infarct miocardic – riscul de infarct scade considerabil la persoanele care tin periodic o cura cu usturoi, arata un studiu italian. Pe lânga faptul ca normalizeaza tensiunea arteriala si desfunda vasele de sânge ngrosate de depunerile de colesterol, usturoiul este si un excelent protector al sistemului nervos, direct implicat n declansarea crizelor cardiace care duc la infarct.

Diabet – daca ceapa este un foarte bun hipoglicemiant, se considera ca usturoiul o completeaza, prevenind n buna masura complicatiile create de diabet. Utilizarea regulata a unor doze terapeutice cu usturoi (minimum 5 g/zi) are efect de prevenire al arteriopatiilor diabetice, precum si al bolilor cardiace produse de aceasta maladie.

Textul saptamânii. „{tiu ca Tu poti face orice lucru si ca nimic nu poate împiedica planurile Tale. Tu ai întrebat: Cine este cel ce-Mi întuneca sfatul vorbind fara sa cunoasca? Într-adevar am spus lucruri pe care nu le-am înteles, lucruri prea minunate pentru mine, pe care nu le-am cunoscut. Tu ai zis: Asculta si voi vorbi! Te voi întreba si Ma vei învata. Urechea mea a auzit despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a vazut. De aceea ma dispretuiesc si ma pocaiesc în tarâna si cenusa. Iov 42,2-6

Petre si Paul Gheorghe

Ora Profetica 12/2014

| Generale, Ora Profetica |
About The Author
-