16
Views

MERRY  CHRISTMAS  2012

LA  MULTI  ANI !

Motto:“Decat o viata intreaga cioara, mai bine o vara vultur”! arh. Gheorghe Petrescu

Autori: Arh. Gheorghe si Stanuta Petrescu, CUA University, Washington, DC, USA.

Dati click pe imagine pentru a o mari.

“MERRY  CHRISTMAS  FOX”, este racnetul comercial al Crestinatatii mondiale, pentru marea sarbatoare a nasterii lui Isus, pe planeta pamant. Aceasta bucurie nu face altceva decat sa scoata in evidenta prin fast si prestanta artistica, un eveniment ce a avut loc in Betleemul din Iudea, de peste 2000 de ani. Ce paradox! Cum a fost primit Isus in Betleemul din Iudea? Intr-o iesle de oi, deoarece, nu s-a gasit, un loc de poposire a pruncului ceresc, nascut in corp omenesc. Nici palatul de la Ierusalim, nici o casa de bogat sau sarac, nu a luat aminte sa gazduiasca pe “Messia”,marele Mantuitor al planetei pamant. Ba mai mult, la palat s-a dat de stire nasterea lui si s-a intocmit un plan rapid de omorare a pruncului nou nascut. Numai ca, Dunnezeu a condus totul, iar viata acestui prunc a fost pastrata pana la Golgota, apoi a inviat si acum locuieste in vesnicii, El, Mielul fara cusur al veacurilor pamantene.

El era Messia cel fagaduit neamului omenesc, cazut in pacat si moarte. Astazi, la baza sarbatoririi nasterii lui Isus sta, marele business al planetei crestine, bazat pe aroganta, bani, fast, lux, petreceri si largi sarbatori cu ocazia aceasta, ce nu au nimic comun cu simplitatea din Betleemul din Iudea de altadata. Si totusi, lumea vrea sa se distreze, sa manance si sa bea, in numele unui prunc numit Isus. Oare aceasta bucurie falsa si neaducatoare de speranta in Isus cel rastignit, nu atinge pe undeva si lumea noastra adventa? Se pare ca da. Si cand spun acest lucru, un an de zile ne gandim la aceste zile premergatoare acestui fast si unic eveniment, dar mai putin ne gandim la favoarea facuta de Dumnezeu noua, pentru salvarea din pacat si moarte. La cruce, Isus  a biruit “totul”,si a iesit biruitor, El, speranta noastra in veci de veci.

Astazi, cand Satana mai are putina vreme, incearca a ne captiva atentia de la cele vesnice si a implanta in mintea si inima noastra, in acest veac al nedesavarsirii si urii intre noi oamenii, o noua mentalitate de gandire, dirijata de puteri necontrolate de mintea omeneasca. In acest sens se mizeaza pe efecte sonore, montaje coregrafice cu scandari ce nu au nimic comun cu un eveniment religios, si mai ales partituri muzicale clasice, interpretate ciudat in transcriptii moderne. Si asta pentru ce? Pentru a preamari un dumnezeu strain, decazut si fara mila fata de neamul omenesc. Oare nu traim o anume stare de destrabalare de tip religios? Oare nu facem noi mari confuzii intre a fi curat in fata lui Dumnezeu, sau a fi murder in pacat si moarte? Maranatha!

 

Cronica Ideilor: Merry Christmas – La multi ani 2012!

About The Author
-