8
Views

SEMNELE  SFARSITULUI          MATEI  24
Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant.
Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea. 
       ,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi”
                  
           Semnele saptamanii 10 Decembrie 2009
Copenhaga si lupta pentru salvarea planetei. Acesta este sloganul sub care peste 15.000 de delegati din 192 de tari, se intalnesc la Copenhaga intre 7 si 18 decembrie, sa discute despre ce se poate face ca sa se limiteze poluarea care antreneaza incalzirea planetei si toate celelalte fenomene meteorologice care ii urmeaza.
Nu este prima data cand au loc asemenea intalniri. A fost Rio de Janeiro in 1992, Kyoto in 1997, si multe alte intalniri de acest gen. Se pare ca in aceste zile conducatorii marilor puteri industrializate, cat si cei ai marilor natiuni pe cale sa devina industrializate, au devenit mai constienti de acest fapt, si sunt hotarati sa faca ceva concret ca sa reduca emisia de gaze toxice. Este clar ca la nivelul cabinetelor ministeriale, in birourile presedintilor, in casele oamenilor obisnuiti, cat si pentru omul de pe starda, aceasta preocupare este vizibila.
In numele acestei responsabilitati civice, este mult mai usor sa se adopte masuri restrictive, sa se mareasca impozitele, si sa se limiteze in cele din urma drepturile cetatenilor de a conduce masini care consuma multa benzina, sa se plimbe cu avionul, sa manance ce vor, cand vor, etc.
Am urmarit cu interes aceste evolutii care fac obiectul editorialelor din marile cotidiene, anchetelor de opinie, si studiilor mai mult sau mai putin stiintifice. Pana zilele trecute, am vazut in acest subiect o problema sociala, politica si economica, dar deodata am inteles ca poate avea o noua dimensiune. Era in cursul unei emisiuni la televizunea franceza, emisiune in care invitatii se ciorovaiau cu inversunare asupra gravitatii si necesitatii sa se ia masuri imediate, cand deodata unul dintre invitati a declarat fara ezitare, ca el vede in aceasta situatie cum se formeaza o noua religie. Da, el a fost foarte categoric si a insistat ca aceasta are toate caracteristicile unei religii, ai nevoie de credinta in datele prezentate, trebuie sa faci ceva ca sa iesi din impas, si mai presus de toate este o problema universala, deci orice natiune indiferent de cultura, culoare, nivel economic si religie, tebuie sa se inroleze in aceasta actiune eroica de a salva planeta, singura pe care o avem.
Am fost in adevar socat sa inteleg ca aceasta poate fi o miscare care sa unifice toate natiunile globului, care poate sa catalizeze toate eforturile, si ca in fata cataclismelor care vor veni, fiecare sa uite de orice altceva si sa fie gata sa adopte masuri drastice ca sa salveze planeta.
Conferinta scepticilor.
In acelasi timp cu Conferinta asupra schimbarii climatului de la Copenhaga, are loc in acelasi oras o alta conferinta, cea a scepticilor, a celor care nu cred ca aceasta incalzire a planetei are drept cauza activitatea umana. La aceasta conferinta participa un numar redus de persoane, care insa sustin ca la originea acestei incalziri se afla radiatiile provenite de la soare.
Profesorul de fizica Henrik Svensmark, de la Danish National Space Center din Copenhaga, sustine ca recenta perioada de incalzire este similara cu cea produsa in Evul Mediu, si are drept cauza un ciclu natural in cadrul caruia soarele si pamantul ajung sa fie intr-o relatie asemanatoare ca distanta si interactiune.
Un alt participant, profesorul Nils-Axel Morner, geologist la Stockholm University, a aratat ca prezicerile despre ridicarea nivelului oceanelor, are in vedere modele produse de computer, nu date reale. Lista profesorilor si a cercetatorilor care au pareri diferite poate continua, este drept nu asa de lunga ca a celor care trag semnalul de alarma, dar suficient ca sa semene indoiala.
Ma gandeam ca aceasta multime de savanti si politicieni care sunt adunati la Copenhaga ca sa ceara omenirii sa se uneasca si sa salveze planeta, se aseamana tare mult cu multimea care s-a adunat in campia Sinear, si au decis sa cladeasca turnul Babel. Cred ca este incontestabil faptul ca activitatea umana nu ajuta cu nimic la acest proces de incazire a planetei, dar cred de asemenea ca eforturile oamenilor singuri, manati de interese politice sau economice meschine, nu poate solutiona aceasta criza.
Este trist de vazut ca in aceasta mare reuniune s-au pronuntat discursuri mestesugite, au cantat artisti renumiti, dar nimeni nu s-a rugat lui Dumnezeu, nimeni nu a recunoscut ca Facatorul, acestei lumi este cel mai indicat sa o si repare.
Epidemie intre realitate si panica.
Inca din primele zile de la aparitia ei, pandemia de gripa porcina a suscitat animatie, daca nu chiar panica, guvernele organizatiile medicale, agentiile de presa si oamenii de rand, au fost pur si simplu inghititi in acest frenetic entuziasm. Orice amanunt legat de aceasta epidemie a fost controversat, numarul de bolnavi, de morti, necesitatea vaccinarii, nocivitatea ei, etc.
Tot asa ca in cazul fotbalului, gospodine si reporteri deopotriva, au devenit experti in imunologie si epidemiologie, cele mai fanteziste zvonuri au gasit urechi binevoitoare.
Dar iata ca Dr. David Fisman, de la University of Toronto, expert in dinamica bolilor infectioase a declarat ca aceasta pandemie a fost cea mai putin grava, respectiv mortala din cate se cunosc. El s-a aratat surprins de agitatia care domneste in jurul acestui subiect, cand de fapt cel putin in Canada a fost depasit punctul culminant al epidemiei. Aceasta poate tocmai din cauza ca populatia a fost alertata si s-a vaccinat, si pe de alta parte, pentru ca boala isi urmeaza cursul normal si populatia devine imuna prin imbolnavire sau vaccinare.
Dr. David Fisman, a continuat sa incurajeze publicul sa se vaccineze, cu mentiunea ca fiecare trebuie sa-si pastreze calmul si sa nu dramatizeze un fenomen natural cum este epidemia de gripa.
Cat de bine paziti sunt mai marii acestei lumi?
Se pare ca nu prea bine, daca luam in considerare cateva incidente recente. Asa de exemplu cu ocazia receptiei date la casa Alba de catre presedintele Statelor Unite in cinstea primului ministru Indian, un cuplu de ,,invitati neinvitati”, nu numai ca au intrat nestingheriti, dar s-au si fotografiat cu mai toti invitatii de marca. Este vorba de Michele si Tarek Salahi, un cuplu din Virginia, specialist in parazitarea evenimentelor oficiale, unde se mananca bine, se obtine autografe si se poate face o fotografie cu personalitati importante, fotografie care poate demonstra ca ai relatii suspuse si poti influenta. Aceasta publicitate ostentativa a atras atentia servicului de securitate. Congresul i-a invitat (de aceasta data este sigur) sa se explice, dar ciudat, ei au refuzat sa raspunda la convocare. Este probabil ca vor avea sa raspunda in fata justitiei, de aceasta ,,vizita oficiala”.
Este sigur insa ca acest incident dovedeste cat de usor este pentru cineva bine imbracat si cu tupeu, sa patrunda in locuri despre care credem ca sunt bine pazite. Ce ar fi fost daca in locul lor erau niste teroristi pusi pe fapte eroice?
Dar nu numai americanii au asemenea problema. Saptamana trecuta parlamentul francez a fost invadat de un grup de activisti ai organizatiei Greenpeace, o organizatie militanta cu apucaturi teroriste, care adesea recurge la violenta ca sa-si justifice argumentele.
Asadar, un grup de activisti au obtinut invitatii sa participe ca spectatori la dezbaterile din parlament. Odata intrati, au derulat banderole cu lozinci impotriva presedintelui Frantei, au facut galagie si tulburare inainte de a fi evacuati din incinta Parlamentului.
Asa a iesit la iveala ca oricine poate cere unui deputat invitatie, si ca acestia, mai ales in preajma alegerilor dau la oricine, fara sa verifice cine sunt cei care solicita. Deci activisti politici ca cei de la Greenpeace, raufacatori, teroristi, pot fara probleme sa se infiltreze in locuri inalte, acolo unde se hotarasc destinele tarilor, unde se iau decizii capitale.
SUA. Ninsori abundente.
O violenta furtuna de zapada a perturbat masiv viata publica in vestul mijlociu si in nord-estul SUA. Cel putin 17 persoane si-au pierdut viata in accidente de circulatie. In Iowa si Wisconsin, troinele au depasit inaltimea de un metru, numeroase automobile disparand sub zapada. Mai multe sute de scoli au fost inchise. Totodata, sute de zboruri au fost suspendate. Livrarile de curent electric au fost intrerupte din statul Missouri si pana la New York.
Pakistan. Atentat.
Cel putin 10 persoane au fost ucise in orasul pakistanez Rawalpindi, in doua explozii produse la o moschee aflata in interiorul unei baze militare. Potrivit politiei, peste 40 de persoane au fost ranite. Lacasul de cult se afla in apropierea sediului central al armatei pakistaneze, aflat in orasul amintit. La momentul atentatului, in zona se aflau numerosi soldati si ofiteri. Dupa deflagratii au avut loc schimburi de focuri.
Rusia. Incendiu.
Cel putin 102 persoane au murit intr-un restaurant din orasul rusesc Perm in noaptea de vineri spre sambata, in urma unui incendiu provocat de un foc de artificii, cea mai grava catastrofa de acest tip inregistrata in ultimii ani in Rusia, relateaza AFP. 102 persoane au murit si 134 sunt ranite, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului regional pentru Situatii de Urgenta de la Perm, oras situat la 1.400 de km est de Moscova.
Bilantul a crescut de la ora la ora, in conditiile in care un numar mare de raniti, suferind de rani de gradul II si de intoxicatie cu monoxid de carbon, se aflau in stare foarte grava, iar cel putin sapte dintre ei au decedat la spital, a precizat sectia locala a Ministerului Sanatatii. Circa 230 de invitati, printre care numerosi angajati ai localului si apropiatii lor, sarbatoreau implinirea a opt ani de la infiintarea restaurantului.
Iran. Demonstratie.
Politia iraniana a intervenit la Teheran in forta, impotriva unor sustinatori ai opozitiei. Potrivit unor martori oculari, fortele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe demonstranti. Au fost operate si arestari. Anterior, sute de politisti au inconjurat cladirea Universitatii, in incercarea de a impiedica protestele opozitiei. La Universitate a fost programata o manifestare comemorativa oficiala, in amintirea celor trei studenti ucisi in anul 1953, in timpul domniei Sahului Persiei. Guvernul de la Teheran a interzis jurnalistilor straini aflati in Iran, sa relateze despre demonstratie. Regimul Ahmadinejad se teme ca opozitia va incerca sa se foloseasca de comemorare pentru a continua protestele impotriva rezultatului alegerilor prezidentiale din luna iunie.
Lupte de strada la Atena.
Luptele de strada dintre politie si tinerii protestatari au continuat pana la primele ore ale diminetii, in capitala Greciei, Atena. Demonstrantii s-au baricadat in sediile a doua institutii de invatamant superior, atacand fortele de ordine cu sticle incendiare. Politia a recurs la gaze lacrimogene. Ciocnirile au fost prilejuite de implinirea unui an de la uciderea, de catre politie, a unui adolescent in varsta de 15 ani. Ciocniri violente au avut loc deja in timpul demonstratiilor. Potrivit politiei, numeroase persoane au fost ranite si aproximativ 200 de tineri au fost arestati.
Filipine. Ostatici.
Barbati inarmati au rapit in sudul Filipinelor 65 de civili, intre care numerosi elevi si profesori. Potrivit armatei, luarea de ostatici a avut loc intr-o regiune in care activeaza rebeli comunisti. Recent, la finele lunii noiembrie, in sudul Filipinelor au fost ucisi 57 de civili care fusesera si ei luati ostatici. Pentru acel masacru este facut responsabil clanul Ampatuan, apropiat pana de curand de presedintele tarii, Gloria Arroyo. In provincia Maguindanao a fost instaurata dupa macel, legea martiala.
Manuel Zelaya pleaca in exil in Mexic.
Dupa doua luni si jumatate petrecute in Ambasada Braziliei din Honduras, presedintele alungat de la putere, Manuel Zelaya, intentioneaza sa plece in exil in Mexic. Un purtator de cuvant al Ministerului de Externe de la Tegucigalpa, a declarat ca pe numele lui Zelaya a fost eliberat un pasaport, si i s-a garantat dreptul de a parasi tara nestanjenit. Guvernul mexican a trimis un avion in Honduras pentru a-l transporta pe Zelaya impreuna cu familia sa. Politicianul de stanga s-a intors pe 21 septembrie la Tegucigalpa, dupa ce a fost alungat de la putere la sfarsitul lunii iunie de o junta militara si expulzat in Costa Rica. In ciuda sprijinului international primit, Zelaya a esuat in incercarea de a se reinstala in functia de presedinte. Intre timp, sef al statului a fost ales in Honduras omul de afaceri Porfirio Lobo. Mandatul sau incepe pe 27 ianuarie.
Bagdad. Atentate.
Peste 100 de persoane au fost ucise, si aproape 200 ranite la Bagdad, intr-o serie de atentate comise la interval de cateva minute. Doua atacuri au vizat sediile ministerelor Muncii si al Internelor. Au mai fost afectate o piata aglomerata din centrul capitalei irakiene, cartierul Al-Kahira din nordul orasului si cartierul Karch. Populatia a fost cuprinsa de panica imediat dupa atentate, iar reteaua de telefonie a incetat sa functioneze. Ultimul atentat terorist de asemenea amploare a avut loc la Bagdad la sfarsitul lui octombrie, cand au fost ucise 155 de persoane.
Civili ucisi in Afganistan.
Patru civili care protestau fata de un atac al NATO in estul Afganistanului, au fost ucisi de soldati afgani. Informatia este data publicitatii de agentia Reuters, care citeaza martori oculari. Fortele afgane au deschis focul asupra demonstrantilor care protestau fata de un atac al NATO, in care presedintele afgan, Hamid Karzai, a spus ca si-au pierdut viata sase civili. Alianta Nord-Atlantica sustine insa ca actiunea amintita nu a facut victime civile, sapte militanti fiind ucisi.
Biserica autodesfiintata.
Era la Los Angeles in 1996, cand animatorul radio John Ziegler, a devenit pastorul ,,Primei Biserici a lui Tiger Woods“. Entuziasmati de renumele si celebritatea tanarului risipitor, un grup de ,,credinciosi” au format aceasta biserica pentru ,,Gloria” campionului lor, faimosul jucator de golf.
Un adevarat fenomen mediatic si sportiv, tanarul de culoare batea record dupa record, si mai presus de toate parea un model de moralitate. Sezon dupa sezon, el castiga tot ce putea fi castigat, se arata surazator atat pe terenul de golf cat si la receptii, la bratul prietenei si apoi sotiei sale, un manechin de nationalitate suedeza. Au urmat ani de succese, cuplul a avut doi copii, totul parea poleit cu aur.
Dar iata ca acest basm iscusit ticluit, a inceput sa se prabuseasca ca un castel de nisip, atunci cand un ziar de scandal a adus dovezi ca Tiger nu este asa de devotat familiei cum se credea, si ca are amante.
Ca sa dea si mai mult suspens istoriei, in plina noapte, dupa o cearta cu sotia, Tiger pleaca de acasa in tromba si intra intr-un hidrant si apoi un pom. In cele din urma realitatea iese la iveala si el trebuie sa recunoasca ca in adevar avea amante, ca isi insela sotia si nu era modelul de virtute care voia sa para, ci numai foarte discret si prevazator in a acoperi pacatele cu aparente de seriozitate.
In urma acestor evenimente intens mediatizate de la ziarele de scandal la CNN, biserica a trebuit dupa ,,matura chibzuinta” sa constate ca mesia al lor nu era decat un simplu pacatos, care nu merita atata consideratie. Ca de atatea ori in cursul istoriei, eroul om nu s-a ridicat la nivelul sperantelor, s-a dovedit incapabil sa ideplineasca functia de dumnezeu.
Minte sanatoasa in corp sanatos. Exercitiul fizic si cancerul de prostata. Exercitiul fizic practicat cu regularitate, poate contribui la un risc mai scazut de cancer de prostata, este concluzia unui studiu publicat luna trecuta in revista Journal of Urology. In trecut mai multe studii au aratat rezultate contradictorii, fara o concluzie clara care sa arate o corelatie intre exercitiul fizic si incidentele de cancer de prostata. Acest studiu insa a avut in exlusivitate intentia sa arate daca exista sau nu o legatura intre riscul de cancer si ativitatea fizica. Este foarte posibil ca acest studiu sa fie primul care sa faca aceasta conectie.
Cercetatori de la Duke University, statul North Carolina, au analizat recordurile medicale a 190 de barbati care erau suspectati de cancer de prostata si care au fost supusi la biopsii. In afara de testele medicale, acesti 190 de barbati au completat chestionare in care au documentat programul lor de exercitiu fizic. Rezultatele au aratat ca persoanele care au exersat viguros cu regularitate, au avut cu o treime mai putine sanse de cancer decat cei care au declarat ca au o activitate fizica redusa. In continuare cercetatorii au declarat ca, cu toate ca unele dintre persoanele care au exersat cu regularitate dar in urma biopsiei cancerul a fost descoperit, s-a observat ca tipul de cancer a fost mai putin agresiv si fara metastaze.
Concluzia finala a cercetatorilor, este ca persoanele cu o viata activa si cu un nivel ridicat de exercitiu fizic au sanse mult mai scazute de a dezvolta cancer de prostata.
O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata. ,,Pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus “. Filipeni 4,7
Petre si Paul Gheorghe

Ora Profetica 48/2009

| Buletin Saptamanal, Generale, Ora Profetica |
About The Author
-