30
Views

SEMNELE  SFARSITULUI          MATEI  24

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant. Foamete si ciumi. Persecutii. Inmultirea faradelegii. Evanghelia propovaduita in toata lumea. 

       ,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi“

                               Semnele saptamanii 19 Noiembrie 2009

Reuniunea de la Roma fara mari rezultate. Saptamana aceasta a avut loc la Roma o intalnire a mai marilor acestei planete, care au discutat indelung despre foametea care afecteaza populatia din multe zone ale pamantului. Aceasta a fost a cincea reuniune in ultimii 13 ani. Demnitari politici experti in agricultura si stiinte sociale au dezbatut fara mare succes acest subiect. A fost prezent si presedintele Zimbabwe, Robert Mugabe; in mod normal interzis de a calatori in Europa, datorita politicii sale care a infometat populatia, a primit o autorizatie speciala ca sa participe la lucrari, insotit de o delegatie de 60 de persoane. In cuvantarea sa, presedintele Egiptului  Hosni Moubarak, a deplans faptul ca agricultura primeste numai 5% din ajutoarele economice, fata de 17% in anii 1980, in ciuda faptului ca 70% din populatia tarilor subdezvoltate traieste la tara. Au luat de asemenea cuvantul papa Benedict XVI, care a subliniat ca de fapt planeta produce destula hrana, dar ca ea este impartita inechitabil. Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a subliniat faptul ca in fiecare zi mor de foame 17.000 de copii, adica 6 milioane pe an, sau altfel spus unul la fiecare 6 secunde. El a subliniat ca in 2050 pamantul va ajunge sa aiba 9,1 miliarde de locuitori, fata de 6 miliarde astazi, si ca in consecinta va trebui sa produca cu 70% mai multa mancare, ca sa satisfaca necesitatile locuitorilor lui.

Au participat de asemenea Azam al-Sadat Farahi, sotia presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, ea a denuntat politica de inarmare, care dupa parerea ei cauzeaza foametea in lume. De fapt singurul reprezentant al tarilor dezvoltate a fost primul ministru italian Silvio Berlusconi.

La incheierea lucrarilor, secretarul general al FAO, Jac|ues Diouf, care a incercat in zadar sa atraga atentia asupra gravitatii situatiei facand o greva a foamei de 24 de ore in holul central al palatului unde a avut loc conferinta, a remarcat ca nici o tara nu a luat vreun angajament concret, ca nimeni nu pare sa se preocupe peste masura de aceasta problema grava.

Saracia in Franta. Un nou raport publicat de o organizatie caritabila franceza Le Secour Catholi|ue, arata ca nici in Franta situatia nu este mai roza. Raportul arata ca in anul 2008 s-a inregistrat o crestere cu 2,3% a numarului de persoane care au apelat la ajutorul acestei organizatii. Aceasta inseamna ca numai aceasta organizatie a ajutat 1,5 milioane de persoane, dintre ele 90% se aflau sub nivelul oficial de saracie, adica nu aveau posibilitatea ca din veniturile lor, pensie, ajutor de somaj, sau alte indemnizatii, sa-si cumpere mancare si strictul necesar. Ei au remarcat o crestere a persoanelor de peste 50 de ani si a celor care lucreaza dar timp partial sau alte forme de munca temporara, si in general prost platita. O alta caracteristica a celor care au apelat la ajutorul lor este si faptul ca peste 50% sunt femei.

Iata deci ca intr-o tara care se mandreste ca este in fruntea civilizatiei, care produce opere de arta si bunuri industriale de cel mai inalt nivel, exista saracie, mizerie, oameni care cersesc pentru a supravietui.

Pasiuni dezlantuite. Lumea fotbalului se pregateste intens pentru urmatorul campionat mondial care va avea loc in Africa de Sud. Unele echipe sunt deja calificate, altele joaca ultimele meciuri si spera ca vor fi calificate. In aceasta categorie se afla Egiptul si Algeria. Primul meci a vut loc in Algeria, al doilea in Egipt, numai ca la capatul celor doua partide nici una din echipe nu s-a departajat, asa ca va trebui sa aiba loc al treilea meci pe teren neutru, in Sudan.

Din pacate, la sfarsitul celui de-al doilea meci, suporterii algerieni au fost atacati in mod brutal, multi raniti, cativa chiar ucisi, dar autoritatile nu comunica numarul exact, de frica tulburarilor. Se pare ca aceasta masura nu a avut mare efect, deoarece algerienii au atacat ambasada Egiptului, si au devastat reprezentantele comerciale si birourile companiei aeriene egiptene.

Acest adevarat razboi, pune in dificultate autoritatile, deoarece ambele tari sunt membre ale comunitatii arabe, si au in mod traditional bune relatii de colaborare. Atitudinea egiptenilor este cu atat mai ciudata daca avem in vedere ca in mod obisnuit, turistii evrei care viziteaza plajele egiptene de la Charm El-Cheikh, sunt intampinati cu zambetul pe buze, si tratati cu ceai.

Dar iata ca demonul fotbalului a facut ca toate aceste considerente sa fie uitate si sa aiba loc adevarate scene de razboi urban.

SUA resping un stat palestinian unilateral. Administratia americana nu este de acord cu crearea unui stat palestinian unilateral, rezultat fara implicarea Israelului in negocieri. Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat de la Washington a subliniat ca America sprijina un stat palestinian care sa fie creat dupa negocieri intre palestinieni si israelieni. SUA ar putea respinge prin veto in Consiliul de Securitate al ONU o eventuala initiativa unilaterala de creare a statului palestinian. Anterior, negociatorul-sef palestinian, Saeb Erakat, anuntase ca Autoritatea Palestiniana ar putea cere Consiliului de Securitate sa recunoasca un stat palestinian creat in baza frontierelor din 1967. Ministrul israelian al mediului, Gilad Erdan, a amenintat insa cu anexarea unor alte teritorii autonome din Cisiordania, daca palestinienii vor incerca sa obtina unilateral crearea unui stat independent.

Retragere partiala din Afganistan. NATO analizeaza o retragere partiala din Afganistan in 2010, si cedarea responsabilitatilor de securitate politiei si armatei afgane. Anuntul a fost facut de secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, la o reuniune la Bruxelles a ministrilor europeni de externe si ai apararii. Seful NATO a apreciat ca ar fi un plan realist ca noile forte afgane sa-si asume de anul viitor responsabilitati de securitate mai mari. Rasmussen a precizat insa ca mai intai va fi nevoie de cresterea numarului militarilor straini din Afganistan si de majorarea fondurilor, in vederea antrenarii fortelor de securitate afgane. Ministrul german al apararii, Karl-Theodor zu Guttenberg, s-a declarat de acord in principiu cu acest obiectiv, cu conditia inregistrarii unor progrese clare la fata locului.

Iran. Condamnati la moarte. Cinci persoane au fost condamnate la moarte in Iran, in legatura cu violentele izbucnite in timpul protestelor de dupa realegerea controversata in vara a presedintelui Mahmud Ahmadinejad. Potrivit televiziunii de stat de la Teheran, care citeaza ministerul Justitiei, cei cinci ar fi membri ai unor grupari inarmate ale opozitiei, sau ar fi sprijinit astfel de organizatii. Alte 81 de persoane au fost condamnate de justitia iraniana la pedepse cu inchisoarea intre sase luni si 15 ani, in legatura cu rolul lor in protestele anti-prezidentiale. Trei inculpati au fost eliberati. Iranul s-a confruntat cu cea mai serioasa criza politica din ultimii 30 de ani, in urma realegerii controversate a lui Ahmadinejad la 12 iunie. Peste 4.000 de opozanti ai puterii de la Teheran au fost arestati, 140 fiind inculpati si judecati.

Presedintele american, la finalul turneului asiatic. Presedintele american, Barack Obama, s-a intalnit cu premierul chinez, Wen Jiabao, in ultima zi a vizitei sale la Beijing. Cei doi au discutat despre cele mai recente diferende comerciale si monetare dintre cele doua tari, dar au accentuat si aspectul intensificarii cooperarii bilaterale. Obama a parasit China si a ajuns in Coreea de Sud, ultima escala a turneului sau asiatic. Guvernul chinez a facut un bilant pozitiv al primei vizite in China a presedintelui american. Cel mai important rezultat, potrivit unui comunicat oficial al Beijingului, este cresterea semnificativa a increderii intre cele doua parti.

Numarul doi al Cosa Nostra a fost arestat. Numarul doi al mafiei siciliene, Cosa Nostra, condamnat pentru rapirea si asasinarea unui adolescent, a fost arestat duminica seara in regiunea Trapani din Sicilia, au anuntat fortele de ordine, informeaza AFP. Domenico Raccuglia, in varsta de 45 de ani, era cautat de 15 ani pentru asociere de tip mafiot si facea parte dintre cele mai periculoase 30 de persoane din Italia date in urmarire generala, precizeaza agentia italiana ANSA. Ministrul de interne Roberto Maroni a salutat imediat aceasta arestare, pe care o considera ,,una dintre loviturile cele mai dure date organizatiilor mafiote in ultimii ani, intrucat Raccuglia era de fapt numarul doi din Cosa Nostra“. Raccuglia fusese condamnat de trei ori la inchisoare pe viata, in special pentru uciderea unui copil, si la 20 de ani inchisoare pentru tentativa de omucidere.

Politia sarba a arestat cinci barbati. Acuzati ca au torturat si violat in 1992 in timpul razboiului din Bosnia cel putin 23 de persoane de etnie tiganeasca, pe care i-au si impuscat ulterior, cinci barbati au fost arestati. Un al saselea suspect ispaseste deja o pedeapsa cu inchisoarea pentru un delict asemanator. Parchetul de la Belgrad desfasoara o ancheta pentru crime de razboi.

Invitatie la imoralitate. Incepand de saptamana aceasta, elevele de liceu din regiunea franceza Poitou-Charentes, vor primi o corespondenta oficiala. In aceasta scrisoare presedinta regiunii, fosta candidata la presedintia Frantei, Segolene Royal, le aduce la cunostinta elevelor ca s-a gandit la viitorul lor, si le face cadou un carnet de tichete valabile pentru consultatii la ginecolog, si bonuri care le dau dreptul de a primi de la farmacie anticonceptionale. In opinia generala aceste tinere se duc la scoala ca sa invete sa-si formeze un viitor, dar doamna Segolene, buna cunoscatoare a moravurilor zilei, ea insasi mama a unor copii de aceeasi varsta, vrea sa le ofere libertate si optiuni multiple, adica invitatie la dezmat si viata libertina. Este interesant ca ministerul educatiei nationale este impotriva acestei masuri care dau acces acestor fete la medicamente pentru care fiind minore ar trebui sa aiba consimtamantul parintilor.

Confuzie totala. In mod categoric societatea contemporana da drepturi, de neimaginat acum cateva decenii. Aceste drepturi si oportunitati creaza insa si situatii confuze.

Acum 4 ani un militar francez Thierry Ravise-Giard, in serviciu de peste 20 de ani, a decis ca s-a plictisit sa fie barbat, si a hotarat sa devina femeie. A urmat deci un tratament hormonal si si-a schimbat numele in Delphine.

Aceasta schimbare a fost foarte bine acceptata de catre conducerea cazarmii, care i-a dat uniforma de femeie, si i-a schimbat numele in statele de plata.

Dar iata ca recent tribunalul din Nancy, i-a refuzat cererea de schimbare a sexului, pe motiv ca schimbarea nu este definitiva si totala asa cum ar fi cea obtinuta in urma unei operatii chirurgicale. Ca atare Delphine a redevenit Thierry spre confuzia generala.

Este poate aceasta o versiune moderna a Turnului Babel ?

Peshawar. Atentat. Un atentat sinucigas comis in fata unui tribunal din Peshawar, in nord-vestul Pakistanului, s-a soldat cu moartea a cel putin 15 persoane si ranirea altor 20. Atentatorul-sinucigas a detonat bomba in fata cladirii, in timp ce agentii de securitate se pregateau sa il perchezitioneze. A fost al optulea atentat comis in regiune in ultimele 30 de zile. Atacurile au fost in general revendicate de talibani, care si-au intensificat insurgenta, desi armata pakistaneza desfasoara impotriva lor o ofensiva de amploare.

Exercitiu militar Rusia-Belarus. NATO s-a declarat ingrijorata de manevrele organizate la sfarsitul lunii septembrie de Rusia si Belarus la frontierele Poloniei, considerandu-le contra curentului de ameliorare a relatiilor dintre Moscova si occidentali. Sentimentul general al ambasadorilor statelor aliate, informate ,,acum“ despre detaliile acestor exercitii militare, ,,este o certa ingrijorare cu privire la amploarea lor“, a declarat purtatorul de cuvant James Appathurai. ,,Mesajul politic pe care aceste manevre il transmit este in contrast cu ameliorarea generala din relatiile politice si de cooperare practica dintre NATO si Rusia“, a spus el. Exercitiile, la care au asistat presedintii rus si bielorus, Dmitri Medvedev si Aleksandr Lukasenko, au implicat 12.000 de militari, peste 200 de tancuri si 470 de alte vehicule blindate. Tema lor a fost o eventuala agresiune impotriva celor doua state, care sunt legate de un tratat de uniune. ,,Rusia nu a invitat observatori“, a subliniat Aapathurai, in timp ce, in opinia sa, prezenta lor era necesara, avand in vedere dimensiunea acestor manevre, ,,printre cele mai importante de la sfarsitul Razboiului Rece“.

Germania si Franta extind cooperarea militara. Germania si Franta doresc sa-si extinda colaborarea militara. Ministrul german al Apararii, Karl-Theodor zu Guttenberg, a declarat dupa o intalnire cu omologul sau francez, Hervé Morin, ca noua colaborare va viza brigada comuna de interventie franco-germana, dar si misiunile militare straine ale celor doua tari, cum ar fi cea din Afganistan. Cei doi ministri s-au inteles asupra unei pozitii comune fata de concernul EADS, care a anuntat intarzieri in producerea avionului de transport militar A400M. Responsabilii de la Berlin si Paris au precizat ca producatorul european va fi cel mai probabil sprijinit financiar. Tarile participante la proiectul A400M se reunesc  pentru a discuta despre viitorul acestuia. Germania a comandat deja 60 de aparate de acest tip. De la Paris, ministrul german al Apararii se va deplasa la Washington, in prima sa vizita in noua calitate. Guttenberg se va intalni cu secretarul american al Apararii, Robert Gates.

Cresterea economica revine in UE in 2010 si 2011. Cresterea economica a zonei euro va fi de 0,7% in 2010 si de 1,5% in 2011. La nivelul intregii Uniuni Europene, avansul economiei va fi de 0,7% anul viitor, potrivit prognozei date publicitatii de Comisia Europeana. Potrivit acesteia, scaderea economica inregistrata de blocul comunitar anul acesta va ajunge la 4,1%, similara cu declinul zonei euro. Prognoza de toamna a executivului comunitar indica un somaj de aproximativ 10% in Uniune pentru urmatoarele 12 luni.

Minte sanatoasa in corp sanatos. Sunt semintele de in miraculoase? (Flaxseeds). Unii cercetatori sunt de parerea ca da, inul fiind numit chiar ,,cea mai puternica planta de pe pamant”. Rezultatele unor studii recente sugereaza ca semintele de in pot reduce riscul de boli cardiovasculare, diabet si cancer de san, prostate si colon. Evidente arheologice arata ca inul era cultivat in anii 3000 BC in Babilon, iar in secolul XIII regele Charlemagne, era atat de convins de beneficiile inului, ca a dat un decret special, prin care consumul de in era incurajat.

In zilele noastre semintele de in sunt adaugate la tot felul de alimente, cum ar fi biscuitii, oatmeal, precum si alte cereale de micul dejun. In USA, numai in 2006, peste 75 de noi produse alimentare, care contin semnite de in au fost lansate, iar in agricultura sunt folosite ca hrana pentru gaini, in ideea ca ouale contin acizi grasi omega-3, ca urmare a acestei diete. 

Cercetatorii au descoperit ca o lingura de seminte de in contine 1.8 grame de acizi grasi omega-3. De asemenea, inul contine de 800 de ori mai mult Lignans, de cat orice alta planta. Lignans este o substanta bogata in estrogen, si care are proprietati antioxidante. Un alt studiu Canadian sugereaza ca semintele de in pot reduce nivelul de cholesterol din sange. Aceasta concluzie se bazeaza pe rezultatele unui studiu recent, in care un grup de femei au consumat zilnic patru linguri de seminte macinate, pentru o perioada de un an.  Lilian Thompson, PhD, cercetator cu reputatie internationala de la University of Toronto, este de parere ca beneficiile semintelor de in sunt remarcabile, si orice dieta trebuie sa includa si seminte de in.

 O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata. ,,Iar Isus a strigat: Cine crede in Mine, nu crede in Mine, ci in Cel ce M-a trimis pe Mine“. Ioan 12,44

Petre si Paul Gheorghe

Ora Profetica 45/2009

| Buletin Saptamanal, Generale, Ora Profetica |
About The Author
-