17
Views

 SEMNELE SFARSITULUI MATEI 24 Semnele saptamanii 16 Iulie 2009

Christosi mincinosi. Razboaie. Cutremure de pamant.

,,Cand veti vedea toate aceste lucruri, sa stiti ca Fiul Omului este aproape, este chiar la usi“

 

 

Intre ura si interes. Am citit de curand un articol foarte interesant, care m-a facut sa reflectez la situatia in care se afla multi emigranti, si mai ales multi crestini.

Omar Shaban este nascut in Canada, intr-o familie de emigranti libanezi. El si-a petrecut copilaria in Liban, dar odata ce a atins varsta scolii, s-a intors in Canada. Acum este student la Vancouver Kwantlen Polytechnic University, si se pregateste sa obtina o diploma in relatii internationale. El se declara dezgustat si rusinat de politica Canadei, mai ales fata de indienii nativi, dar aceasta nu il impiedica sa ocupe un loc la universitate, si sa se bucure de toate avantajele pe care i le ofera Canada.

Intrebat de reporter de ce nu se intoarce in Liban, el a fost cat se poate de clar: vreau sa obtin o diploma care sa fie recunoscuta pe plan international, apoi am sa vad. Desigur ca el nu este singurul, milioane de emigranti sunt stapaniti de aceleasi sentimente contradictorii, dar as dori sa insist asupra aspectului religios.

Multi crestini recunosc ca adevarata lor patrie este in ceruri, ca acest pamant nu este ceea ce vor sa mosteneasca, dar desi ar trebui sa-l urasca, ei sunt impartiti intre dragostea de aceasta lume cu placerile ei, si idealul ceresc.

In timp ce in teorie urasc acest pamant, ei se simt destul de confortabili ca sa nu doreasca sa il paraseasca, si probabil, daca intr-o zi ar fi pusi in fata alternativei de al parasi, ar cere sa mai stea putin.

As dori sa va indemn sa reflectati in aceasta saptamana la cat de mult urati aceasta lume, cat de mult doriti cerul, si la cat de mult suntem dispusi sa renuntam pentru a mosteni cerul.

 Irlanda de Nord. Rasistii.

Tineri rasisti le-au cerut imigrantilor sa plece din Irlanda de Nord, in cateva zile, pentru ca altfel vor fi vizati de atacuri cu bomba, relateaza Sky News. Amenintarea intervine dupa recentele atacuri rasiste ce au vizat circa 100 de romani, care au fost nevoiti sa plece din locuintele lor din Belfast. O scrisoare din partea aripii de tineret a Ulster Defence Association, a fost trimisa Centrului islamic din Belfast, Asociatiei poloneze si Centrului comunitatii indiene. ,,Nici o simpatie pentru straini, plecati din tara Reginei noastre inainte de Noaptea rugurilor aprinse, 11 iulie, si Ziua Paradei, 12 iuilie, altfel casa voastra va fi aruncata in aer. Pastrati Irlanda de Nord alba! Irlanda de Nord este numai pentru britanici!”, se arata in textul scrisorii semnat de Tinerii militanti din Ulster, si care poarta logo-ul grupului de extrema-dreapta, Combat 18.China. Cutremur.

O persoana a murit si alte 328 au fost ranite in urma unui seism de 5,7 grade produs in Yunnan, sud-vestul Chinei, joi seara, a anuntat vineri un centru local de interventii, relateaza France Presse. Potrivit Institutului american de geofizica, seismul s-a produs la o adancime de 10 km, la 98 km nord-est de orasul Dali. Epicentrul a fost localizat in Guantun, la 200 km de Kumming, capitala provinciei. Agentia China Noua a anuntat ca mai mult de 10.000 de locuinte au fost distruse, si peste 300 de persoane au fost ranite, dintre care 30 grav. In mai 2008, aproape 87.000 de persoane au murit, sau au fost date disparute in urma unui seism de 8 grade produs in provincia vecina Sichuan.  Irak. Atentat asupra abasadorului american.

Ambasadorul american din Irak, Chris Hill, a scapat teafar dintr-un atac cu bomba, care a vizat convoiul in care se deplasa, in sudul tarii, a anuntat ambasada americana, relateaza CNN. O bomba amplasata la marginea drumului a explodat cand convoiul ambasadei trecea prin provincia Thi|ar. Nici ambasadorul, nici vreun membru al personalului nu a fost ranit. Atacul intervine la doua saptamani dupa ce trupele combatante americane s-au retras din orase. Thi|ar este in sudul Irakului, la circa 240 de km sud de Bagdad. In iunie, un atentat cu masina-capcana a fost comis intr-o piata din aceasta provincie, cel putin 37 de persoane fiind ucise.Franta. Ziua nationala.

In Franta au fost incendiate noaptea, in ajunul zilei nationale a Frantei, cel putin 317 autovehicule. Potrivit politiei, numarul actelor de vandalism a crescut cu 7% fata de anul trecut. In Franta au loc de mai multi ani astfel de incidente. Anul acesta, fortele de ordine insarcinate sa preintampine eventuale manifestari de protest, au numarat 10.000 politisti. In ajunul zilei nationale, atmosfera a fost pasnica. Mii de oameni au participat la manifestarile culturale traditionale. Franta comemoreaza pe 14 iulie, cucerirea Bastiliei in 1789, eveniment ce marcheaza inceputul Revolutiei franceze. La parada militara va participa si presedintele Germaniei, Horst Köhler.

Armata indiana va defila pentru prima data in afara frontierelor tarii, pe Champs-Elysees, circa 400 de militari, si urmand sa deschida defilarea la care va asista si premierul indian, Manmohan Singh, relateaza AFP. India a trimis la Paris militari din trei arme, dintre care unul dintre cele mai vechi regimente de infanterie, Maratha, infiintat in 1768, care a fost desfasurat in Europa in al Doilea Razboi Mondial.

 Revolte in Irlanda de Nord.

In mai multe orase din Irlanda de Nord, au izbucnit in timpul marsului Ordinului de Orania, revolte declansate de provocarile unor militanti catolici. Politia a intervenit cu bile de cauciuc si cu tunuri cu apa pentru a-i dispersa pe protestatari. Au fost arestati mai multi suspecti. 9 politisti au fost raniti. Partidul catolic Sinn-Fein i-a acuzat pe extremisti de-a fi provocat revoltele. Un inalt ofiter al politiei si-a exprimat regretul pentru incidentele care pun in umbra faptul ca alte sute de marsuri s-au desfasurat in conditii pasnice. Al-Qaida ameninta sa-i razbune pe uiguri.

Celula magrebiana al-Qaida, a amenintat ca ii va ataca pe muncitorii chinezi din Africa de Nord, pentru a razbuna victimele inregistrate in cadrul minoritatii musulmane uigure, in timpul violentelor din China, care s-au soldat cu 184 de morti, a informat marti un ziar din Hong Kong, relateaza AFP. Potrivit South China Morning Post, care citeaza un raport al cabinetului de analizare a riscurilor Stirling Assynt, al-Qaida din Magrebul islamic, cu baza in Algeria, a chemat la represalii impotriva Chinei. Este prima data cand reteaua ameninta direct interesele chineze, potrivit raportului, care spune ca aceasta dorinta de razbunare se va extinde in intreaga retea terorista. Potrivit ziarului, analiza se bazeaza pe informatii divulgate de persoane care au asistat la sedinte de instructie ale celulei magrebiene.Avion iranian prabusit.

Un avion de pasageri de tip Tupolev al companiei iraniene Caspian Airlines, s-a prabusit miercuri in nord-estul Iranului, si toate persoanele aflate la bord au murit, a anuntat agentia Irna, citat de Reuters. Potrivit unui oficial local citat de CNN, avionul s-a prabusit si a luat imediat foc. El decolase de pe aeroportul international Imamul Khomeini din Teheran, si s-a prabusit dupa 16 minute. Avionul efectua o cursa intre Teheran si Erevan. La bord erau 168 de persoaneIrak

. Atentat sinucigas. Un atentat sinucigas a facut 7 victime in provincia Anbar din vestul Irakului. Masina capcana a explodat langa un post de control al fortelor irakiene de securitate. Potrivit autoritatilor, printre victime se numara cel putin 6 politisti, iar alte 17 persoane au fost ranite. Atentatul a avut loc in localitatea Ramadi, un fost bastion al rebelilor suniti situat la 120 km vest de Bagdad.Noua Zeelanda. Cutremur.

Un cutremur foarte puternic, de 7,8 grade, potrivit institutului american de geofizica, USGS, s-a produs miercuri in apele Noii Zeelande, iar autoritatile au emis o alerta de tsunami, relateaza AFP.

Cutremurul a fost 7,8 grade, magnitudine de moment preliminar, potrivit USGS. Pe scara folosita de USGS, cutremurele de peste 6 grade sunt considerate puternice. Seismul a avut loc in largul coastelor de vest ale insulei South din Noua Zeelanda, la o distanta de 866 km de capitala Wellington. Adancimea la care s-a produs seismul submarin, a fost estimata la 33 de km.

 Intalnire Angela Merkel, Dmitri Medvedev.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele rus Dmitri Medvedev, se intalnesc la München, pentru a discuta despre marile dosare internationale, precum si despre livrarile de gaz rusesc spre Europa. Germania si Rusia doresc sa-si concerteze eforturile in combaterea criminalitatii organizate si a traficului de persoane, precum si in domeniul protectiei climei. Tema principala a consultarilor bilaterale va fi criza financiara si economica globala. Germania este principalul partener economic al Rusiei. Paralel cu reuniunea bilaterala la varf, au loc in continuare lucrarile forumului germano-rus ,,Dialogul de la St. Petersburg”. La sedinta de inchidere a forumului reprezentantilor societatii civile din ambele tari, vor participa si cancelarul federal si presedintele Rusiei. Asasinarea Nataliei Estemirova.

Asasinarea Nataliei Estemirova, angajata ONG-ului rus ,,Memorial”, rapita din Cecenia, este criticata vehement de organizatiile internationale, relateaza AFP. Consiliul Europei s-a declarat marti profund socat de anuntul uciderii Nataliei Estemirova. Presedintia suedeza a Uniunii Europene a condamnat uciderea ,,brutala” a militantei pentru drepturile omului. Cadavrul Nataliei Estemirova a fost gasit ieri intr-o padure din apropiere de Nazran, principalul oras din Ingusetia. Corpul prezenta urme de moarte violenta, prin impuscare. Estemirova fusese rapita miercuri dimineata de la Groznai, capitala Ceceniei. Natalia Estemirova a fost una dintre cele mai cunoscute colaboratoare ale organizatiei ,,Memorial”. Ea a denuntat recent o executie arbitrara in regiune, ceea ce le-a displacut autoritatilor locale pro-ruse, a declarat Aleksandr Cerkasov, membru al ONG-ului ,,Memorial”. Estemirova a primit mai multe premii internationale pentru apararea drepturilor omului in Cecenia. Ea a fost prima laureata a Premiului Anna Politkovskaia, in 2007.

Presedintele rus Dmitri Medvedev s-a declarat indignat de uciderea militantei pentru drepturile omului, Natalia Estemirova, a declarat miercuri purtatoarea de cuvant a Kremlinului, Natalia Timakova, citat de AFP. Presedintele rus a transmis condoleante familiei si apropiatilor victimei. Casa Alba s-a declarat miercuri ,,profund tulburata si intristata” de rapirea si uciderea Nataliei Estemirova, si a cerut guvernului rus sa-i aduca pe responsabili in fata justitiei, relateaza Reuters.

 Nava spatiala ,,Endeavour” a fost lansata.

Nava spatiala americana ,,Endeavour” a fost lansata in spatiu dupa ce primele 5 tentative anterioare esuasera din diferite motive. Naveta ,,Endeavour” va transporta ultimul modul al unui laborator de cercetare nipon, la statia spatiala internationala ISS, la care nava se va cupla vineri. Decolarea de la baza Cape Canaveral nu a fost insa lipsita de incidente. Elemente de izolare a rezervorului exterior s-au desprins in timpul manevrei. Cel putin unul din elementele detasate a lovit nava deteriorand scutul termic. Potrivit coordonatorului NASA al proiectului, daunele ar fi insa superficiale.Clinton deschisa la dialog cu talibanii.

, Barack Obama a sugerat ca tara sa ar putea incepe discutii cu unii dintre talibani. Secretarul de stat Hillary Clinton, le-a intins o mana talibanilor dispusi sa renunte la violenta, sustinand astfel oferta de dialog lansata de presedintele afgan Hamid Karzai, relateaza AFP, citat de NewsIn. ,,Impreuna cu aliatii nostri afgani, suntem dispusi sa salutam orice persoana care renunta la al-Qaida, depune armele si vrea sa faca parte dintr-o societate libera si deschisa”, a subliniat Clinton. In martieGripa porcina, evolutie alarmanta.

In Anglia s-au inregistrat saptamana trecuta 55.000 de noi cazuri. Ministerul sanatatii britanic, estimeaza ca in iarna viitoare numarul deceselor se poate ridica intre 19.000 pana la 65.000. Pana in acest moment au murit in Marea Britanie 29 de persoane datorita gripei porcine.

In alta ordine de idei, a aparut in Anglia o noua forma de distractie ,,petrecerile gripa”. Persoane bolnave sunt invitate sa participe la o petrecere in care cei sanatosi doresc sa fie infectati, in speranta ca vor capata imunitate si vor evita astfel imbolnavirea in iarna viitoare.

In Canada in zona turistica Simcoe Muskoka, la nord de Toronto, s-a declarat o adevarata epidemie de gripa porcina, care a afectat coloniile de vacanta. Circa 227 de copii din cei 1.275 care se afla in cele 3 colonii din zona, si 61 din cei 480 de insotitori au fost pusi in carantina, deoarece s-au imbolnavit de gripa porcina. In alte colonii din regiune s-au inregistrat de asemenea cazuri de imbolnavire.

Desi Franta nu are decat 481 de cazuri de gripa porcina, ea a decis sa cumpere 94 de milioane de doze de vaccin anti gripa porcina. Achizitia facuta la 3 laboratoare farmaceutice – Sanofi, GlaxoSmithKline si Novartis, va costa peste 1 miliard de euro. Ministra sanatatii, Roselyne Bachelot, a precizat ca guvernul mai are o comanda in optiune pentru inca 44 de milioane de doze suplimentare.

 

 

Minte sanatoasa in corp sanatos.

Antibioticele la animale. Administratia de la Casa Alba, a anuntat saptamana aceasta ca intentioneza sa interzica folosirea de antibiotice la animalele de ferma, in scopuri profilactice.

Dr. Joshua Sharfstein, care face parte din conducerea FDA, a inaintat Congresului American, un document prin care recomanda eliminarea uzului de antibiotice la gaini, porci si vaci, care sunt sanatoase, dar care primesc doze periodice pentru prevenirea bolilor, si pentru a incuraja cresterea lor in greutate. Aceasta practica a dus la dezvoltarea unor bacterii rezistente la tratament. Administrarea antibioticelor, se spune in document, trebuie facuta numai sub observatia unui veterinar. Documentul recomanda interzicerea a 7 clase diferite de antibiotice, care sunt extrem de importante in tratamentul uman, si restrictia altor antibiotice cu scopuri terapeutice si preventive.

American Medical Association, s-a exprimat in favoarea unei legi care sa limiteze uzul de antibiotice la animale, in schimb, National Pork Producers Council, a declarat ca va lupta impotriva unei asa legi. Reprezentantii fermierilor, in trecut au reusit sa opreasca legislatia care limiteaza anitibioticele, insa de data aceasta se spera ca in Washington climatul este favorabil ca o asa initiativa sa devina lege, cat de curand. Un grup de oameni de stiinta americani, Union of Concerned Scientists, au estimat ca peste 70% din consumul de antibiotice din USA este folosit la animalele de ferma in scopuri preventive.

O coalitie a crescatorilor de pasari si animale din USA, a declarat razboi impotriva acestui proiect de lege, si au declarat ca nu exista nici o dovada stiintifica, ca utilizarea antibioticelor la animale si pasari are vreo influenta negativa asupra sanatatii umane.

 

 Mai mult, sau mai putin.

Maimutele care au mancat mai putin, au trait mai mult, este concluzia unui studiu publicat saptamana trecuta in revista Science. Cercetatorii de la University of Wisconsin-Madison, au condus un studiu cu ajutorul a 76 de maimute, care au fost impartite in doua grupuri. Un grup a fost lasat sa manance ce a vrut si cat a vrut, pe cand celalat grup a avut o dieta redusa in cantitate si valoare calorica. Dupa 20 de ani de observatie, 33 de maimute mai sunt inca in viata. Din grupul celor fara nici o restrictie, numai 13 au supravietuit, iar restul de 20 au facut parte din grupa de dieta. Nu numai ca numarul maimutelor de dieta a fost mai mare, dar si sanatatea lor a fost mult superioara; cu mai putine incidente de cancer, maladii cardiovasculare, fara nici un caz de diabet, si cu functiile mentale intacte. Oamenii de stiinta americani sunt de parere ca organismul uman reactioneaza similar cu cel al maimutelor, si ca de fapt o dieta mai redusa in calorii este de preferat. O fagaduinta pentru saptamana care ne sta in fata. ,,Cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului“. Matei 24,27

 

 Petre si Paul Gheorghe

 

Ora Profetica 28/2009

About The Author
-