Views

dsc_0043 

 

Începutul fiecărui an academic este marcat la Institutul Teologic Adventist de o săptămână de rugăciune. În acest an evenimentul a avut loc în perioada 14 – 22 octombrie, iar temele spirituale au fost prezentate de pastorul Charles Asare Bediako din Germania. Invitatul din acest an este născut în Ghana, într-o familie de pastori adventiști, atât bunicul cât și tatăl fiind pastori în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Pastorul Charles a învățat în școli adventiste în ciclul primar, gimnazial, liceal și o parte din timpul dedicat studiilor la nivel universitar. Apoi a studiat la Valley View University, Newbold College, și Thames Valley University din Londra. Are mai multe licențe și studii de master în Teologie, Muzică și Managementul Informației. Este căsătorit cu Linda Bediako și au împreună 2 copii, Emily (15) și Nana (12). În prezent este pastor în Stuttgart la Biserica Adventistă Internațională și Biserica Adventistă Ganeză. Din 2011 este președintele Asociației Bisericilor Adventiste Ganeze din Europa.

dsc_0035Temele prezentate în timpul săptămânii de rugăciune au avut titlul generic: Construind pe stâncă și au adus înaintea tinerilor mai multe aspecte esențiale pe care aceștia trebuie să le aibă în atenție dacă doresc să se bucure de o viață împlinită. Subiectele prezentate au fost bine primite de toți participanții la eveniment, dar așa cum vorbitorul principal ne-a mărturisit, subiectul ales i-a avut în primul rând în atenție pe tineri. Tinerii sunt acum în momentul în care pun temelia  vieții lor și încep construcția unei experiențe a existenței lor. Dacă vrei să te bucuri de viață, chiar de viața veșnică promisă de Dumnezeu, trecând cu bine prin situațiile grele de care sigur vei avea parte, este foarte important să fii atent unde și cum îți construiești viața. Noi știm că în simbolistică biblică, Stânca este Domnul Isus Hristos, iar cei care au în atenție învățăturile Sale exprimate atât de clar, mai ales în predica de pe multe, vor avea un viitor fericit. (Charles Asare Bediako, pastor) 

Inițiativa de-a invita un oaspete din Germania în campus i-a aparținut capelanului Institutului Teologic img_6315Adventist, pastorul George Șchiopu, care, împreună cu un grup de studenți, s-a ocupat și de organizarea acestui eveniment. Nu îl cunosc de mult timp pe pastorul Charles Bediako, dar în timpul scurt de când suntem prieteni m-a convins că este foarte dedicat lucrării pe care o face și poate avea un mesaj pentru tinerii din campus. Acum, la sfârșit, Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru experiența frumoasă de care am avut parte în timpul acestei săptămâni. Am avut multe reacții pozitive atât de la studenți cât și de la profesori sau alte persoane care au participat la închinare. (George Șchiopu, capelanul ITA)

În impresiile mărturisite de câțiva dintre studenții care au participat la acest eveniment sunt multe cuvinte de apreciere, iar gândurile exprimate sunt argumente că această săptămână a fost un timp binefăcător pentru ei.

img_6280Săptămâna de rugăciune a însemnat pentru mine o pregătire mai atentă în ceea ce privește relația mea cu Dumnezeu și relația noastră unii cu alții, mai ales cu cei din anul I, pe care i-am întâlnit pentru prima dată și i-am cunoscut mai bine acum. A însemnat pregătirea decorului și mai multă rugăciune. (Alex Țopârlan, student anul IV, Teologie adventistă pastorală)

Pentru mine acest timp este o etapă în care putem să ne cunoaștem mai bine unii pe alții și să aflăm informații noi sau lucruri pe care le cunoaștem, dar acum le descoperim dintr-o nouă perspectivă. Mesajul prezentat a fost pentru mine motivațional și m-a pus pe gânduri în anumite ocazii, cu privire la viața mea și la rolul pe care îl am în societate. (Denisa Rotaru, studentă anul II, Pedagogia învățământului primar și preșcolar)

Săptămâna de rugăciune înseamnă întotdeauna un timp de consacrare și mi-am propus să fie așa. De asemenea, am trăit un moment efervescent pentru că toate elementele spirituale de până acum sporesc în intensitate în acest timp, acesta fiind un alt scop al acestui proiect devoțional. (Daniel Nițu, student masterand)

Așa cum era de așteptat, la sfârșitul săptămânii de rugăciune a fost organizat și un serviciu divin al Sfintei Cine. Acest moment de o încărcătură spirituală aparte, a fost o altă ocazie binevenită de închinare, care a avut un rol deosebit pentru experiența devoțională personală a fiecărui participant, dar și pentru creșterea calității relațiilor. Următorul eveniment al Săptămânii de rugăciune este programat în semestrul II, în perioada 10 – 18 martie 2017.

Emanuel Sălăgean/Institutul Teologic Adventist

img_6328

 

Săptămâna de rugăciune la Institutul Teologic Adventist – octombrie 2016

| Articole / Stiri |
About The Author
-